Жилищна сграда, вероятно затворен комплекс, с открит и закрит басейн,

...
Жилищна сграда, вероятно затворен комплекс, с открит и закрит басейн,
Коментари Харесай

Сграда тип замък с открит и закрит басейн отхапва 43 дка до парк Витоша - slava.bg

Жилищна постройка, евентуално затворен комплекс, с открит и закрит басейн, с обща повърхност от 43 дка, ще се строи на 200 метра от естествен парк "Витоша ". Това стана ясно във вторник от инспекция на Тома Белев, консултант от "Демократична България " в Столичния общински съвет. Пред Mediapool Белев посочи, че целият градеж попада в 500 метровата зона до парка, където по екологична оценка е неразрешено всякакво строителство. Екоактивистът прикани отрасловия министър Емил Димитров - Ревизоро да направи експлицитна инспекция на проблема.

Жилищната постройка

Документите демонстрират, че става въпрос за парцел с повърхност 42999 кв. м.в с. Бистрица, регион Панчарево. Разрешението за градеж е издадено от основния проектант на Столична община Здравко Здравков на 24 февруари и е за жилищна постройка, закрит и открит басейн, обслужваща постройка с гаражи, под земята поливен контейнер, контейнер за питейни потребности, изгребна яма и вграден трафопост с разгъната застроена повърхност със партер - 6655,15 кв.м.,посочва още Белев. "От наличните данни излиза наяве, че постройката няма да е висока, евентуално 3-4 етажна, замъкоподобна ", сподели още Белев.

От справката в "Архитектура и градоустройство " се вижда, че вложител е Николай Найденов.

Проектът е съответно подготвян. Решението за одобрение на Подробен устройствен план е взето от Столичния общински съвет през 2016 година по самодейност на притежателя Николай Найденов.

Любопитен подробност е, че в решението е посочено, че е "представеното мнение на Регионалната ревизия по околна среда и водите за преценка на нуждата от осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда, от което е видно, че липсва нужда от осъществяването на оценка на въздействието върху околната среда. "

Проверка на Тома Белев в регистъра на процедурите по Оценка на въздействието върху околната среда е открила, че липсват данни за сходна процедура в землището на село Бистрица или от този вложител.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР