Жилището, което съм купил, е изключително скъпо. Това е обявил

...
Жилището, което съм купил, е изключително скъпо. Това е обявил
Коментари Харесай

Зам.-министър Първанов не знае цената на жилището си, но е „изключително скъпо“

Жилището, което съм купил, е извънредно скъпо. Това е оповестил пред bTV зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, написа economic.bg. В понеделник той стана следващия участник във властта, за който стана ясно, че има апартамент в кв. „ Изток “, издигнат от „ Артекс “.

``
реклама

„ Не мога да кажа каква е пазарната цена, в една договорка има продавач и покупател. Ако ме питате мен, жилището, което съм купил, е извънредно скъпо. Не се усещам късметлия, аз се усещам реалист ”, сподели Първанов.

Вчера проверяващият уебсайт „ Биволъ “ изнесе информация, че Първанов е придобил на 28 септември 2018 година апартамент от 149.56 кв. м плюс два гаража – 18.9 кв. м и 31.17 кв. м, за 240 312.47 лева, или единствено 616 евро на кв. м. Имотите са в нова постройка на ул. „ Тинтява “, където е единият от жилищата закупени от някогашния министър на културата и в този момент народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Първанов е безапелационен, че средствата за договорката са транспарантни и законни. Казва още, че сега живее в парцел на същата улица, платен преди 10 години – също от „ Артекс ”. На въпрос какъв брой му е излязло жилището на квадрат през 2009 година, Първанов отговори: „ Не мога да кажа, само че е доста по-скъп. Аз споделям, че това жилище, по мои мемоари, беше по-скъпо, то е на заем ”.

На въпрос на малкия екран дали съгласно него моралът стои над закона, той дал отговор: „ Зависи какво разбирате под морал над закона. Във времето, в което съм отдавал своя труд за тази страна, съм се съобразявал със закона ”.

Припомняме, че Красимир Първанов като изпълнителен шеф на НЕК през 2011 година подписва противоречива обвързваща уговорка с съветската „ Атомстройекспорт “ за АЕЦ „ Белене “ - така наречен Допълнение 12 по плана, което задължава страната ни да подпише финален контракт до два месеца за построяването на централата. Това съглашение след това коства 1.2 милиарда лева на страната.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР