Жестовите преводачи на Българската национална телевизия са отличени с наградата

...
Жестовите преводачи на Българската национална телевизия са отличени с наградата
Коментари Харесай

Жестовите преводачи в БНТ с разказ за отличието си Мъж на годината

Жестовите преводачи на Българската национална телевизия са отличени с премията " Мъж на годината ". В те описаха за нелеката борба с COVID-19 и отговорността към превода и жестовия език.

Наградата " Мъж на годината " се връчва годишно на хора, които са съдействали в избрана идея. Тази година с нея са отличени жестовите преводачи на Българска национална телевизия.

Работата им е виновна и непрестанно се обогатява.

" Не можеш изведнъж да станеш преводач, както и няма приключен от - до преводач. Преводачът постоянно има какво ново да научи, тъй като както българският език непрестанно се обогатява, по същия метод е и жестовият ", споделя Камелия Ангелова, жестов преводач в Българска национална телевизия.

В своята история малкия екран е предложила жестов превод в тогавашната емисия вести в 16 часа, само че пандемията трансформира всичко.

" Благодарим на Българската национална телевизия, че в годините в 16 часа е имало, само че в този момент е доста по-различно. Отговорността е доста по-голяма ", сподели Бонка Саздова, жестови преводач в Българска национална телевизия.

" Ние се научихме да виждаме позитивното при съществуване на отрицателното. Пандемията ни донесе тази храброст, която тук сътрудниците, които в действителност тази една година повлияяха и на останалите да влезнат в полезрението " има от ден на ден сътрудници, които желаят да допринесат за тоява информацията да е налично както и хората, които нямат връзка със света на глухотата само че имат мотивация ", споделя Надя Мирчева, жестов преводач.

Те разискаха и провокациите пред хората с повреден слух.

" Преводачите са доста на хартия, само че в действителност не са чак толкоз доста и задоволително, с цел да покрият потребностите във всяко едно звено, в което има потребност един ням човек да получи информация ", добавя още Надя Мирчева.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР