Жестоко малтретираното 5-годишно дете от Пловдив се възстановява нормално след

...
Жестоко малтретираното 5-годишно дете от Пловдив се възстановява нормално след
Коментари Харесай

Малтретираното дете в Пловдив се възстановява, социалните служби са извикали майката

Жестоко измъчваното 5-годишно дете от Пловдив се възвръща обикновено след интервенцията, която мина в Университетската болница " Свети Георги ". Очаква се да бъде изписано до дни. На момчето му е направена пластика на главата. И през днешния ден от " Социално подкрепяне " прецизираха, че преди 9 януари не са постъпвали сигнали, че детето е било обект на домашно принуждение.

Неотлъчно до детето в болничното заведение е обществен служащ. Заедно са от деня, в който момчето е под протекция. В грижите се е присъединил и биологичният татко, който в неделя е дошъл от Германия, където живее. С майката са в бракоразвод.

" Бащата е контактувал със сина си от 6 до 8 декември. И той не е забелязал признаци на принуждение, синини. Поне на нас не ни показа. Сподели, че детето е било в положително положение т.е. нещата, които са се случили, са се случили след 8 декември ", изясни Донка Аргирова – шеф на дирекция „ Социално подкрепяне “ - Пловдив.

Днес бащата отхвърли да приказва пред камера. Обясни, че чака изписването на детето и чака идната седмица да има повече конкретиката за положението на детето и за опцията той да се грижи за детето си.

Пред Българска национална телевизия правосъдният бранител на майката на детето съобщи, че през днешния ден тя е била извикана от обществените. Стела Алексиева е с мярка „ подписка “, която е протестирана от прокуратурата. В ареста е сътрудникът ѝ Петър Чернев, който е с три обвинявания.

" Днес тя е извикана там при обществените, не дава отговор на истината, че не се интересува от положението на детето. Начинът, по който тя получава информация е от бащата на детето ", сподели Велислава Илиева – юрист на Стела Алексиева.

Докато съдът и обществените се произнесат дали биологичният татко ще поеме грижите за детето, откакто бъде изписано, то ще бъде в център за настаняване от фамилен вид с право на посещаване от родителите.

" Обяснено му беше, че не става автоматизирано връщането в фамилна среда, даже и той да желае, а той все още декларира, че желае незабавно да си вземе сина и да замине с него в Германия ", съобщи Гергана Тошкова – шеф отдел „ Закрила на детето “.

За да живее с него в там, по проблема би трябвало да се произнесе Министерството на правораздаването, прецизираха обществените.

екип на БНТ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР