Жестоката история се развива в село Малая Роган, Харковска област

...
Жестоката история се развива в село Малая Роган, Харковска област
Коментари Харесай

„Изнасилваше я цяла нощ. Искаше да я убие“: Думите, които една майка никога не трябва да изрича

Жестоката история се развива в село Малая Роган, Харковска област и е разказана от майката на жертвата - записана от правозащитната организация Human Rights Watch.

В отчет на организацията се загатват още три случки за полово принуждение от страна на съветските военни в Мариупол, както и в селата на Черниговска област.

Интервю с Елена от окупирания Херсон е записано от публицисти от организация Франс прес. Жената споделя, че е била изнасилена от съветски бойци:

" Дори нямах време да се прибера у дома. Влязоха иззад вратата. Нямах време да подвигна телефона. Нямах време да направя нищо. Просто безмълвно ме хвърлиха на леглото, безмълвно ме съблякоха. В четири сутринта просто си потеглиха. Не си говореха. Само ме назоваха хохлушка, бандеровка и след това споделиха: „ Добре, това е, би трябвало да заемем поста. Отиваме ".

„ Забременях по време на изнасилването "

Случаите на изнасилвания в окупираните територии се удостоверяват и от украински психолози, с които потърпевшите се свързват непосредствено. Василиса Левченко (името е променено), преразказва историята на своя клиентка и малолетната ѝ щерка:

„ Кадировците пристигнали в тяхното село. И тази жена се е пробвала да убеди кадировците да вземат нея, а не щерка ѝ. За страдание, единствено един от мъжете се е съгласил на това. Дъщерята беше в тежко положение все още на нашия диалог… "

Много дами и забременяват по време на изнасилванията. Психоложката споделя, че тези, които съумеят да избягат в Полша, не могат да създадат аборт поради възбраната му в страната.

Престъпления без отминалост

Колко дами и деца са са били изнасилени в териториите, окупирани от съветски войски, към момента е невероятно да се пресметна. Поради това е мъчно да се реши точният мащаб, твърди офисът на основния прокурор на Украйна, тъй като не всички жертви алармират или желаят да опишат за това.

„ По оперативна информация има доста, ужасно доста изнасилвания. Всички случаи ще бъдат разследвани след освобождението на териториите. Когато жертвите на принуждение са подготвени да беседват с представители на публични организации, лекари и по-късно да се извърнат към прокуратурата “, разяснява основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.

В канцеларията на основния прокурор на Украйна е основана работна група, която събира показания на жертви и доказателства за изнасилвания от съветски бойци, с цел да съобщи тези материали на Международния углавен съд.

„ Там се образува произвеждане особено против Руската федерация. Срещу страната-агресор. Това ще даде опция да се употребяват тези доказателства даже персонално във връзка с някакъв боец. Ако успеем да го идентифицираме, ще бъде отлично, само че в случай че не можем да го идентифицираме, тогава можем да използваме тази информация и доказателства, с цел да потвърдим обстоятелството, че избрани закононарушения са осъществени от армията на Руската федерация на територията на Украйна “, твърди юрист Злата Симоненко, представена от.

Според интернационалното право военните закононарушения нямат отминалост. Следователно, в случай че жертвите на полово принуждение по време на войната в Украйна опишат за това след няколко години, причинителите към момента могат да бъдат преследвани.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР