Жесток семеен скандал тресе бургаския квартал „Долно Езерово”. 84-годишният Жельо

...
Жесток семеен скандал тресе бургаския квартал „Долно Езерово”. 84-годишният Жельо
Коментари Харесай

Трагедията на едно семейство! Бургазлия се отрече от сина си, защото го тормозил

Жесток фамилен скандал тресе бургаския квартал „ Долно Езерово”. 84-годишният Жельо Желязков Динев изплаква тъгата си – дарил фамилния парцел на сина си, който трябвал да го гледа, само че от години освен го зарязал на произвола на ориста, а тормозил и след един от фамилните кавги опитал да го изхвърли от къщата му, написа " Флагман ".

Публикуваме версията на Жельо, с подготвеност сме да предоставим и гледната точка на сина му Георги Желев Желязков.

„ Изградих двуетажна къща на ул.”Китен” в кв.Долно Езерово през 80-те години. Единият етаж подарих на огромния наследник, а другият – на дребния, на мен си оставих една стаичка. Единият от синовете ми обаче умря след тежко заболяване едвам на 28 години. Надявах се като остарея другият – Георги да ме гледа и да ми дава прехрана, тъй като моята пенсия на някогашен водач е дребна и не ми стига, а имам доста болести - хипертония, церя инфаркт и продължителен бронхит. Но синът ми ме е оставил ме е на произвола на ориста. Две години бях без ток, а Георги в един миг взе багажа от стаята, която обитавах и го изхвърли навън”, изплака Жельо.

По думите му проблемите в фамилията му почнали, откакто брачната половинка му - Тодорка, майката на Георги се споминала – през 2010 година. След това синът му почнал да го тормози. Не допускал в къщата жена-съседка, която идвала да оказва помощ на татко му, твърди Жельо Динев. Въпросната жена е единствената, която се интересува от него, тя е неговата опора, оказва помощ му в семейството, да гледа градинката и му прави компания, когато обаче може да стигне до него, тъй като това е доста сложна задача и постоянно е гонена от сина му.

Жельо се опитал да анулира дарението, само че синът му се защитил, изтъквайки, че няма съображение за анулация, защото е незает и нямал приходи да гледа даже себе си, а какво остава да устоя татко си. Георги Желязков е някогашен камионджия, само че отдавна публично се води незает. Последно е работил като пазач в Слънчев бряг.

Делото се е гледало на първа инстанция – в Районен съд Бургас при започване на годината, съдът приема доводите на сина Георги Желязков и отхвърля анулация на дарението, тъй като съгласно показаните доказателствата бащата имал по-редовни и огромни годишни приходи от сина си.

Между кориците по делото излиза наяве, че двамата постоянно са стигали до конфликтни обстановки, съпроводени с многочислени позвънявания в полицията. Бащата Жельо Динев даже има издадена заповед за незабавна отбрана, а синът му Георги е бил отхвърлен с друго решение на съда от парцела през 2017 година поради жалбите за душевен и физически тормоз.

„ Ще апелирам на втора инстанция. Обиден съм и омерзен от случилото се. Георги не поема никакъв ангажимент за мен, а единствено ме тормози. Не заслужава да получи парцела, който съм построил с двете си ръце и доста лишения”, жалва се пред Флагман.бг Жельо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР