Жертвите на опустошителното водно бедствие в Гърция продължават да нарастват

...
Жертвите на опустошителното водно бедствие в Гърция продължават да нарастват
Коментари Харесай

11 са вече жертвите на наводненията в Гърция, над 3 500 са спасени

Жертвите на опустошителното водно злополучие в Гърция не престават да нарастват и доближиха 11 души. Още един човек е бил открит мъртъв след наводненията в Централна Гърция. Последната жертва е 77-годишен мъж, чието тяло е било намерено чак на остров Евбея. Той е липсващ при наводненията от плаж край Волос.

Пожарникари, подкрепени от армията, избавят стотици хора в селища в Централна Гърция, блокирани от наводненията, които лишиха живота на минимум 11 души досега. От началото на неприятното време са избавени близо 3 500 души.
Ние просто си тръгнахме сами. Никой не ни е споделил да напуснем. Никой не пристигна да ни помогне или да ни предложи каквото и да е. Просто видяхме, че водата доближи равнището на стълбите, и избягахме
жена, потърпевша от наводнението

Тревога буди и ориста на хората, които към момента се намират в неопределеност. Броят им сега по данни на министерството на гражданската отбрана и климатичната рецесия е шест.

От през вчерашния ден автомагистралата Солун – Атина още веднъж е затворена в региона на град Лариса, където преля река Пеней. Съобщава се за нови евакуирани квартали в града, макар че управляващите оповестиха за спад на равнището на водите с 40 см.

От нощес рисково се повишават и водите на езерото Карла край Волос, като в следствие са залети огромни региони и в югоизточната част на Тесалия. Две села в региона са получили предизвестие за подготвеност за възможна евакуация. От гръцкия общоприет щаб оповестиха, че хеликоптерите, основани в близката база Стефановикио, са в сигурност.

Редица села в Тесалия бяха евакуирани, само че доста хора към момента остават блокирани в наводнените селища. На доста места с въздушни средства се доставя храна, вода, медикаменти и завивки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР