Жертвите на опустошителното водно бедствие в Гърция, бурята Даниел, продължават

...
Жертвите на опустошителното водно бедствие в Гърция, бурята Даниел, продължават
Коментари Харесай

Броят на жертвите от наводненията в Гърция расте

Жертвите на опустошителното водно злополучие в Гърция, бурята " Даниел ", не престават да нарастват и доближиха минимум 14 души. Според Пожарната работа тялото на 58-годишен мъж, който е бил в листата на оповестените за изчезнали, е било намерено в региона на град Кардица в региона Тесалия.

Друг човек беше открит мъртъв преди този момент. 77-годишният мъж, чието тяло е открито чак на остров Евбея, е липсващ при наводненията от плаж край Волос. Има обаче към момента изчезнали хора.

Пожарникари, подкрепени от армията, избавят стотици хора в селища в Централна Гърция, блокирани от наводненията. От началото на неприятното време са избавени близо 3 500 души.
Ние просто си тръгнахме сами. Никой не ни е споделил да напуснем. Никой не пристигна да ни помогне или да ни предложи каквото и да е. Просто видяхме, че водата доближи равнището на стълбите, и избягахме.
жена, потърпевша от наводнението

Тревога буди и ориста на хората, които към момента се намират в неопределеност. Броят им сега по данни на министерството на гражданската отбрана и климатичната рецесия е шест. От през вчерашния ден автомагистралата Солун – Атина още веднъж е затворена в региона на град Лариса, където преля река Пеней. Съобщава се за нови евакуирани квартали в града, макар че управляващите оповестиха за спад на равнището на водите с 40 см. 

От нощес рисково се повишават и водите на езерото Карла край Волос, като в следствие са залети огромни региони и в югоизточната част на Тесалия. Две села в региона са получили предизвестие за подготвеност за възможна евакуация. От гръцкия общоприет щаб оповестиха, че хеликоптерите, основани в близката база Стефановикио, са в сигурност. Редица села в Тесалия бяха евакуирани, само че доста хора към момента остават блокирани в наводнените селища. На доста места с въздушни средства се доставя храна, вода, медикаменти и завивки.
Истински подиуми на апокалипсис. Това е истински воден капан във всички села към Паламас. Хората не могат да избягат от покривите, където са намерили избавление и единствено викат за помощ. Огромни материални вреди, евентуално доста хора са изгубили живота си.
Спасител

На някои места равнището на водата към момента се покачваше в неделя сутринта. Земеделските стопани описват за цялостно заличаване на поминъка им. Наводненията са унищожили хиляди хектари богата земеделска земя, а фермерите са изгубили и забележителен брой добитък. Един от тях е изгубил 70% от фермата си. Повече от 1500 свине са се удавили.  

В пристанищния град Волос водоснабдяването се е трансформирало в проблем, защото помпените станции и огромна част от водоснабдителната мрежа са развалени. Министерството на здравеопазването предизвести, че водата не е годна за пиянство.

Проливните дъждове и наводненията последваха опустошителните пожари в Гърция това лято, при които починаха минимум 26 души. Със стоплянето на света атмосферата съдържа повече водни пари, което усилва риска от значителни превалявания в някои елементи на света, изключително в Азия, Западна Европа и Латинска Америка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР