Жертвите и ранените от удара при баптиската болница Ал-Ахли“ в

...
Жертвите и ранените от удара при баптиската болница Ал-Ахли“ в
Коментари Харесай

Израел: „Хамас” лъже за броя на жертвите и ранените в болницата в Газа, те са между 10 и 50

Жертвите и ранените от удара при баптиската болница „ Ал-Ахли “ в Газа са сред 10 и 50, а не 500, както по-рано твърдеше „ Хамас “ – данните са на Организация на обединените нации и други организации, разполагащи с достъп до информация. Това съобщи в изявление за Нова ТВ представителят на израелските отбранителни сили Арие Шаликар.

" Първата реакция в Израел беше, че каквото и да споделя „ Хамас ”, то постоянно е неистина. Да се има вяра на терористична организация, която преди две седмици екзекутира и изгори деца и бебета, е безусловно нереалистично, каквото и да споделя тя. Естествено предприехме незабавно дейности да проверим има ли и най-малкото съображение в казаното (от „ Хамас ”) и незабавно установихме, че все още на офанзивата ние не сме предприемали нищо на мястото и в покрайнината. Сравнително бързо стана ясно, че нападението е осъществено от ракета на „ Ислямски джихад ”, която е била една от десетте, изстреляни от джихадистите към Израел. Попаднала е в Газа на паркинг до болничното заведение и е предизвикала вреди. Това може да се види на запис в действително време на телевизия „ Ал Джазира “, от който в далечината се вижда тъкмо по какъв начин се изстрелват ракетите и по какъв начин една от тях пада в Газа, където експлоадира. Аз самият споделих този запис в моите сметки в обществените мрежи. Разбира се, и израелската войска ревизира записите от радарите и ги оповести, както и запис на диалог сред двама джихадисти, които на арабски разискват този случай и декларират, че това в действителност е било джихад-ракета. Джихадистите използваха тази обстановка, с цел да трансферират виновността на Израел. За страдание, интернационалните информационни организации незабавно подеха тази версия на представителите на „ Хамас ”. Естествено, в същия миг „ Хамас ” употребява обстановката, с цел да удостовери и съобщи, че Израел е бомбардирал болничното заведение. Разпространи се и информацията за броя на жертвите, подадена от „ Хамас ” - 100 жертви, 400 жертви и никой от публицистите не си зададе въпроса по какъв начин „ Хамас ” е в положение да откри броя на жертвите в границите на първите 5 минути. Беше много проблематична обстановка и евентуално в идващите седмици още веднъж ще се сблъскаме с сходни. И едно последно изречение: точно по тази причина в тази война е от особена значимост медиите да ревизират двойно и тройно каква информация им дават терористите. " - уточни Шаликар.

„ Хамас ” още в първите минути разгласи 400, 500, 800 мъртви. Имаше и такива, ко

ито възприеха безусловно този анонс. Дори, в случай че Хамас бяха оповестили 2000 жертви, публицистите щяха да отразят информация за 2000 жертви. И това е доста проблематично. Вие виждате по какъв начин това радикализира ислямизирани хора в целия свят. Те бяха предизвикани, желаеха да стачкуват и да излязат по улиците, вярвайки на тези отчети за броя на жертвите. По данни на Организация на обединените нации и други организации, които имат достъп до информация, с огромна възможност, става дума за сред 10 и 50 ранени и мъртви, а не за 500 жертви. И всички тези сред 10 и 50 жертви, което също е почтено за жалост, са породени не от Израел, а от палестинска ракета. " - акцентира представителят.

Той разяснява и опитите да се равнопоставят дейностите на терористите с тези на Израел, който е нападнатата страна:
" Едно е ясно: става въпрос за демократична страна, нападната от 2000 терористи на празник, в почивен ден, в 7:00 ч. сутринта. Терористите даже вършат видеозаписи и ги популяризират в Телеграм и други канали. На тях се вижда по какъв начин се смеят, гримасничат и се подиграват, до момента в който убиват мирни жители, които са били на музикален фестивал или живеещи в кибуц… Наистина става дума за доста, доста жестоки видеозаписи, които демонстрират какви и с каква грубост са осъществени тези варварства. Такива, каквито даже ИДИЛ не извършва… Така че, в случай че от една страна е нападната демократична страна, а от другата страна имаме една терористична организация, членовете на която се забавляват да убиват бебета, не бих се опитвал да сравнявам. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР