Жертвата на побоя.Пореден полицейски произвол едва не е коствал човешки

...
Жертвата на побоя.Пореден полицейски произвол едва не е коствал човешки
Коментари Харесай

„Ние сме полицаи, знаем си работата“. Бият момче в безсъзнание, размятат го като парцалена кукла

Жертвата на побоя.
Пореден полицейски произвол едвам не е коствал човешки живот. 19-годишно момче е в болница след побой пред дискотека в Плевен. Бащата на момчето твърди, че биячите са служители на реда от група за бързо реагиране в града.

Родителите незабавно подават сигнал в районното ръководство, а от Министерство на вътрешните работи разясниха за bTV, че се прави задълбочена инспекция по случая.

Очаква се прокуратурата в Плевен да се самосезира.

Предстои обзор на охранителните камери, които са снимали случая. Разпитват се и очевидци.

Случката е единствено нялколко дни, откакто някогашен служител на реда умъртви известния психолог Иван Владимиров.

“Боят, който са му създали тези четири индивида е бил като на парцалена кукла – подмятали са си го както желаят. Удрят го веднъж във врата с пестник и се свлича на земята “, разяснява бащата на битото момче Костадин Недялков пред bTV.

“Въпросът опира освен до един побой, ами и за малко да изгубим сина си. Тук става въпрос и за един тип непредумишлено ликвидиране. На 11 февруари синът ми и негов другар излезли от дискотека. Последвало сдърпване сред тях и други момчета, чужденци. Успоредно с тях излизат към 4-5 индивида, които в тил удрят сина ми зад врата и той губи схващане незабавно.

Оттам стартират да го бият, до момента в който е в безсъзнание. Боят е огромен, с доста тежки удари, фрактури по лицето, охлузвания по тялото – крайник, ръка, на всички места, огромен пердах. След като си глътнал езика, един от охранителите му го е извадил, като по този метод го избавя “, споделя още бащата на младежа.

„ Не се познават, просто неверния човек на неверното място, това е бил синът ми. Искали са да го спасят, само че един от служителите на реда е споделил
„ ние сме служители на реда, оставете ни, ние си знаем работата ”
и са траяли багра. Полицаи са, работят в група за бързо реагиране в дирекцията на град Плевен, това е известно, целия град знае, че са такива, само че по имена не мога да кажа “, уточни още Костадин Недялков.

„ Има както общински камери, по този начин и камери на самото заведение. Самата полиция към този момент е иззела записите. Нашите налози отиват за техните заплати, те би трябвало да ни вардят, в случай че не това най-малко да не ни бият и тормозят. Колкото и да живеем в боязън, това което е най-важно за нас е, че синът ни е жив. Имаме доста другари, които желаят да ни оказват помощ и се усещам предпазен ненапълно “, показа още той.

Поне трима служители на реда ще бъдат отстранени от работа до привършване на производството поради случая. Това заяви на ексклузивен брифинг старши комисар Веселин Вътов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в, предава Българска телеграфна агенция.

„ Разпоредил съм на шефа допустимо най-бързо да приключи тази инспекция. Знам, че той през днешния ден е дал изказване, отстранени са чиновници. Аз ще проследявам придвижването и хода на тази инспекция. Ако има потребност да се намеся, ще се намеся “, съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Очаквам бърз резултат от инспекцията и безапелационен резултат. Ако има чиновници, които са позволили нарушаване, или освен това, неотложно чакам да бъдат глобени “, добави министърът.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР