Женският национален тим по волейбол излиза в 1/4-финален сблъсък срещу

...
Женският национален тим по волейбол излиза в 1/4-финален сблъсък срещу
Коментари Харесай

България и Григор играят днес

Женският народен отбор по волейбол излиза в 1/4-финален конфликт против Нидерландия на европейското състезание в Италия. Решителният мач е довечера от 19:00 часа във Флоренция.

“Лъвиците ” стигнаха до този стадий на конкуренцията след зманемнит поврат в предишния кръг против Словакия. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели завоюваха с 3:2 гейма, като съумяха да извърнат развоя на срещата в своя изгода, макар че губеха с 0:2.

Тимът на Нидерландия, който в профил Швейцария на осминафиналите след безапелационна победа с 3:0, влиза в мача като любимец, само че въпреки това родните националки демонстрираха, че могат да изненадат всеки.

България няма какво да губи, откакто към този момент реализира поставената цел в шампионата, стигайки до тази фаза на конкуренцията.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва присъединяване си на US Open през днешния ден. Първата ни ракета при мъжете стартира против 117-ия в международната класация Алекс Молчан от Словакия. Мачът сред двамата ще стартира не преди 19:30 часа българско време.

Григор е подложен под номер 19 в схемата и при триумф над Молчан, може да играе с трикратния първенец от Шлема Анди Мъри, който стартира с дуел против Корентен Муте от Франция.
Димитров и Молчан нямат формален мач посред им. Най-доброто класиране на Гришо в Ню Йорк датира от 2019, когато той стигна до полуфиналите.

Най-добрата ни тенисистка Томова, която влиза в шампионата със самочувствие след дебютната купа от категория WTA 125 в Чикаго, има за съперничка в първи кръг представителката на домакините Пейтън Стърнс.

Срещата на Вики с 58-та в света започва не преди 21:30 часа българско време. При победа над американката, българката ще играе с една всред Клара Таусон от Дания и рускинята Анастасия Потапова. Томова и Стърнс не са играли между тях. Нашата състезателка ще играе за трети път в главната скица на Флъшинг Медоус след 2020 и 2021 години.

Ако стигнат до трети кръг, Димитров и Томова могат да имат тежки противници в лицето на Александър Зверев и Каролин Гарсия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР