Женският национален отбор по волейбол на България започна със загуба

...
Женският национален отбор по волейбол на България започна със загуба
Коментари Харесай

България - Германия 1:3: Волейболистките започнаха световното първенство със загуба

Женският народен тим по волейбол на България стартира със загуба присъединяване си на международното състезание. В мач от група С българките отстъпиха с 1:3 (22:25, 25:21, 23:25, 21:25) против Германия. Съставът, воден от Лоренцо Мичели имаше своите шансове, само че позволи доста неточности в отбрана, като имаше своите проблеми и в организацията на играта.

Загубата усложнява задачата на българския състав в задачата му да продължи към етапа на елиминациите.

След неуверен първи гейм България игра доста по-добре през втората част. В третата още веднъж дребни неточности разрешиха на Германия да вземе частта, само че в четвъртата българките имаха сериозен задатък в средата на гейма преди резултатът да се обърне.

Най-резултатна за България беше Нася Димитрова с 20 т., а капитанът Елица Василева - Атанасиевич осъществя 19. За Германия Лина Алмайер и Хана Ортман се регистрираха с по 13 т.

Днес от 17 ч. българските волейболистки ще срещнат международния първенец Сърбия. Останалите тимове в група С са Съединени американски щати, Канада, и Казахстан.

По същото време юношеският народен тим до 20 години завоюва бронзовите медали на европейското състезание. Българският състав победи Белгия с 3:1 (25:17, 25:19, 19:25, 25:17) на шампионата в Монтесилвано, Италия. Това е нов триумф за отбора, воден от треньора Мартин Стоев след второто място на международното състезание до 19 години през 2021 година

Александър Николов бе най-резултатен за триумфа на националния отбор на България с 20 точки, Венислав Антов приключи с 14, а Георги Татаров добави 13 т.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР