Женският национален отбор на България поведе с 2:0 победи срещу

...
Женският национален отбор на България поведе с 2:0 победи срещу
Коментари Харесай

Гергана Топалова срази световната №146! България победи Хърватия

Женският народен тим на България поведе с 2:0 победи против Хърватия и си обезпечи неизпълним задатък във втората си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис шампионата „ Били Джийн Кинг къп ". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

Във втория мач на сингъл за деня Гергана Топалова надигра №146 в международната класация Тара Вюрт с 6:4, 2:6, 6:3. Срещата продължи 2 часа и 17 минути.

Топалова позволи два пробива на старта и изостана с 1:4 в първия сет, само че завоюва идващите пет следващи гейма и завоюва частта с 6:4. Хърватката стартира с пробив и във втория сет, с цел да поведе с 2:9. Българката изравни за 2:2, само че отстъпи в идващите четири гейма и след 2:6 позволи равнене в сетовете. В третата решителна част Топалова позволи пробив за 1:2, само че след серия от четири следващи печеливши гейма поведе с 5:2. При 5:3 Гергана затвори мача на личен сервис в своя изгода.

По-рано през днешния ден дебютантката Лия Каратанчева направи поврат и надви с 4:6, 6:3, 6:3 над №211 в международната класация Петра Марчинко. Каратанчева изоставаше с 1:3 в третия съдбоносен сет, само че завоюва пет следващи гейма.

В срещата на двойки за България ще играят Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.

Вчера нашите девойки отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.

Националният тим е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР