Женският баскетболен отбор на Берое Стара Загора записа първата си

...
Женският баскетболен отбор на Берое Стара Загора записа първата си
Коментари Харесай

Женският баскетболен отбор на Берое записа първа победа в групите на Еврокъп

Женският баскетболен тим на Берое Стара Загора записа първата си победа в груповата фаза на шампионата Еврокъп, откакто в среща от петия кръг старозагорки надиграха с 94:81 (19:27, 24:14, 29:18, 22:22) турския Хатай.

Двубоят стартира мъчно за българските шампионки, които в началните минути позволиха да изостанат с двуцифрена разлика, само че до края на първата четвърт понижиха пасива си на 8 точки при 19:27.

До края на първото полувреме баскетболистките на Берое съумяха да осъществят цялостен поврат и по този начин почивката пристигна при 43:41 в тяхна изгода.

Момичетата на Таня Гатева резервираха импулса в играта си и при започване на третата четвърт, като съумяха да изградят задатък от 13 точки при 72:59 преди решителните 10 минути.

Последната част още веднъж стартира с преимущество за домакините, които съумяха да се откъснат на повече от 20 точки, въпреки че в последните минути гостите от Турция понижиха изоставането си и по този начин финалната сирена пристигна при 94:81 в интерес на Берое.

Най-резултатна за успеха стана Теодора Динева, която осъществя 25 точки, а Радостина Димитрова приключи с " дабъл-дабъл " - 17 точки и 12 битки. За състава на Хатай пък най-полезна беше Алексис Принс, която също завърши с " дабъл-дабъл " - 26 точки и 12 битки.

Въпреки триумфа си тимът на Берое Стара Загора остава на последното 4-то място с актив от 6 точки и баланс 1-4. Третият Хатай е с безусловно идентични индикатори, само че има преимущество, защото в първата среща с Берое реализира победа с 20 точки (93:73), до момента в който днешният триумф на старозагорки беше с 13 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР