Женските банди са без съмнение, много древно явление. Споменаването на

...
Женските банди са без съмнение, много древно явление. Споменаването на
Коментари Харесай

Известни женски банди, които надминаха мъжките

Женските банди са без подозрение, доста антично събитие. Споменаването на дами, които са тръгнали по неравния път на проведената престъпност, се срещат измежду създателите на Древна Гърция, Китай и даже Близкия изток. Възможно е изображенията на войнствени амазонки, присъщи за разнообразни елементи на света, да са били отчасти заимствани от незаконните хубавици.

Смята се, че една жена би трябвало да излъчва любов и добрина, да бъде страж на огнището и наслада за своя мъж. В множеството случаи това е по този начин, до момента в който не се намесят съществени условия, принуждавайки дамите да вземат оръжие и да тръгнат против закона.

Бандата на русокоските. Сао Пауло, Бразилия

В Бразилия, където, както знаете, има доста диви маймуни, в това време русокоските са ъгъл. Затова е необичайно, че девойките от Сао Пауло са избрали тъкмо подобен имидж за своята група. Бразилският мегаполис се счита за незаконната столица на страната, само че „ русокоските “ били доста по-различни от жестоката локална престъпност.

Всички участнички в бандата имали положително обучение, знаели най-малко няколко непознати езика и деликатно поддържали външния си тип и облеклата си. Както се оказва, някои от тях даже били студенти в влиятелен задграничен университет.

Всичко това освен не пречи, само че в противен случай, оказва помощ на бандата в незаконната активност. Момичетата избрали доста умна форма на обир – „ експресно похищение “. Те се приближавали до добре облечени дами на паркингите на огромни търговски центрове и ги отвличали.

Целта на престъпничките въобще не е откуп, а банковата карта на жертвата. Отвлечената жена е държана в плен единствено няколко часа, до момента в който „ русокоските “ изпразвали сметките ѝ, теглили пари от банкомати и купували неща, които харесват от скъпи бутици.

Групировката е разграничена на две крила – едното от тях се занимавало с похищение и заплашване на жертвите, а другото – с набирането на пари и извършване на покупки. В основното полицейско ръководство на Сао Пауло било обявено, че девойките не са напускали престъпната хроника съвсем четири години и през това време са били ограбени най-малко 50 дами.

Най-големия улов на бандата бил 9 000 $, които те похарчили в магазините за електроника и маркови облекла. Хоаким Диас Алвес, началник на отдела за отвличания на полицията в Сао Пауло, отбелязва, че единствено чужденки, и то русокоски, са жертвите на престъпничките.

Полицията твърди, че изборът е изработен по подобен метод, че при представянето на непозната карта, престъпничката може елементарно да бъде комплициран с жертвата. Лошото познаване на града и езика чужденците доста усложнявало следствието на сходни закононарушения.

За три години оперативна работа били арестувани единствено две участнички в групата – единствената брюнетка в бандата, която управлявала колата по време на отвличанията, и русокоската, чиято виновност била единствено отчасти потвърдена. Така че, в случай че желаете да посетите Сао Пауло, тогава се пробвайте да се преобразите в гореща брюнетка преди този момент – това ще ви защищити от неприятно премеждие.

Прелъстителките от Флорида. Маями, Съединени американски щати

Американската проведена престъпност не постоянно се характеризира с квадратна челюст и тридневна набола брада. Оказва се, че 2% от незаконните банди в Съединени американски щати са женски и доста от бандитките наподобяват не по-зле от съпругите на огромните предприемачи и политици.

Флорида е курортен парадайс за възрастни богаташи, които не се тормозят от възрастта, с цел да купонясват с девойки като за последно. За някои от тях това забавление в действителност е последно. Момичета на възраст от 22 до 27 години се срещат с богати чичковци и изпразват портфейлите им.

Престъпнички дават обещание нощни пристрастености, само че в хотела упояват остарелия коцкар със сънотворни и взимат всичко, което си харесат. Фактът, че не всеки дъртак е в положение да се разсъни без реанимация след конската доза опиати или медикаменти, въобще не ги тормози.

Доходът на тези млади дами възлиза на стотици хиляди долари и е съвсем невероятно да се хване някоя от тях. Работата на полицията е възпрепятствана от обстоятелството, че множеството от жертвите не се обръщат към чиновниците на реда, а тези, които идват да се оплачат, не могат да си спомнят събитията, предшестващи упояването. Разбира се, още по-трудно е да се получи каквато и да било практическа информация от умрелите остарели богаташи.

Известна е друга женска тайфа от Флорида, още по-коварна. Участничките ѝ излизат на групи вечер в идентични бански и когато водач стопира да си бъбри с тях, насочват револвер към него и изпразват джобовете му.

Камората и нейните красиви дами. Сицилия, Италия

На фотографията нагоре виждате не стопанка, задържана поради скандал с фризьора, а  Ана Скарало, водачът на клана Понтичели от сицилианската камора, безмилостната мафия, която даже известният комисар Катани не съумя да спре.

Италианската мафия става все по-женствена с всяка минала година – в този момент в нея има 10 пъти повече дами, в сравнение с в края на 20 век. Това се дължи на обстоятелството, че някои ръководители на клана са задържани и излежават дълги присъди, а други са починали по време на диалози с сътрудници във фабриката.

И в действителност, сицилианските мафиоти са смазани през днешния ден – оказа се, че дамите са по-пресметливи, деликатни и безмилостни от мъжете, които заемат високи постове в незаконния свят. Най-успешният дамски началник с право се счита Нунция Д`Амико – майка на пет деца.

Тази уважавана дама просто бомбардира юга на Италия с кокаин, откакто полицията арестува уважаваните ѝ братята в Неапол, Салваторе, Джузепе и Антонио. Никой не е очаквал, че Нунция ще бъде по-ефективна от тримата мъже, които безславно се забъркали в дребна контрабанда на опиати.

С враговете на фамилията и предателите мадам Д’Амико се оправя без ни минимум страдание. „ Външно съм жена, само че вътре съм по-мъж от вас “ – по този начин майката героиня говорела на своите подчинени. Ръководителката на мафиотския клан умира зрелищно и прочувствено – незнаен човек я убива с два изстрела с револвер, когато се навежда над люлката на едно от децата си. Нужно е да се посочи, че детето не е потърпевшо по време на убийството.

 „ Гулаби Ганг “ или „ Розовата тайфа “. Щата Утар Прадеш, Индия

Родината на Розовата тайфа е бедното село Бунделханд в щата Утар Прадеш, ситуирано на 500 км от Делхи. Именно там е родена, израснала и живее госпожа Сампат Деви Пал – основателка и доживотен водач на Гулаби Ганг.

Членовете на тази чисто женска тайфа са облечени в блестящо розови сарита и вървят на всички места с лати – бамбукови палки. Заслужава да се спомене незабавно, че членовете на тази група не ограбват и убиват никого, а нараняват по друг метод. Те даже носят на масите положителното и безконечното, въпреки и не постоянно по легален метод.

Водачката на Гулаби Ганг направила първите си противозаконни дейности независимо. Всичко почнало с обстоятелството, че като 12-годишно момиче, Сампат става брачна половинка на продавач на сладолед, който бил недодялан и непохватен. Момичето родило първото си дете на 15-годишна възраст, а на 16 едвам не умряла, когато се застъпила за съседка, която била грубо пребита от брачна половинка си.

Отървала се от побоите, които ѝ наложили поради намесата в непознати фамилни връзки, Деви Пал убедила петте си приятелки и те набили с бамбукови пръчки войнствения комшия, принуждавайки го да изиска амнистия на колене от цялото село.

Момичето към този момент не било в положение да спре и определила справедливостта като цел на живота си. Сампат и нейната много огромна група държат в боязън всички почитатели на домашното принуждение в радиус на доста километри към родното им село. Щом една жена получи информация, че някой мъж е разрушил носа на своята жена, армията на „ розовите ” незабавно потегля на военен поход.

Досега не е имало нещастия, само че жертва на благородната тайфа са към този момент няколко десетки натупани мъже и даже някои много умни локални политици. Полицията гледа триковете на девойките през просото, защото те извършват част от нейната работа. Освен това Сампат и нейните приятелки имат подобен престиж в страната, че карцерът им може да провокира съществени публични митинги.

Борецът против домашното принуждение и грубостта Сампат Деви Пал към този момент стана обществена персона, приказва по малкия екран и на феминистки конференции, а броят на нейните последователи в Индия се усилва.

Сукебан. Япония

На японските острови, където в обичайното общество доминирали мъжете, вятърът на смяната повял след Втората международна война. Жените станали по-независими и почнали да се състезават с мъжете в някои области. В бизнеса, науката и спорта японките не били изключително мечтани, само че в тъмните портали на Токио и Осака можели изцяло да се осъществят.

В началото на 60-те години в Япония се е образувала специфична младежка субкултура  „ сукебан “, която включвала девойки с добре завършени незаконни пристрастености. Думата, с която те наричали себе си, се превежда от японски като „ момиче – началник “ и младежите работили надлежно – без значение и безсрамно.

Момичетата сукебан хулиганствали, биели се, сътворявали неистини и дребни грабежи, пиели алкохол и не пренебрегвали опиатите. Те имали собствен жанр на облекло, съгласно който при започване на 80-те полицията можела да ги разграничи измежду навалица елементарни ученички.

Сукебан даже носели в учебно заведение ярки чорапи вместо бели, къси блузи с макси поли, запретнати ръкави и характерни татуировки. Мнозина украсявали облеклата си с бродирани емблеми на своята група, от които имало доста в огромните градове на Япония.

До 90-те години модата се е трансформирала ненапълно – девойките сукебан стартира да боядисва косата си в ослепителен цвят, да носи мини поли и да употребява доста грим. Момичетата се събирали покрай жп гари или огромни магазини на огромни вериги и се държали доста предизвикателно.

Преминаващите рядко им правели забележки, тъй като знаели, че нямат спирачки, всяка от тях имала рисков бръснач или парче велосипедна верига в джоба си.

Бандите сукебан били профилирани в обири от магазини, кражби на лавки и инцидентни жители, от време на време трафик на опиати и проституция. Най-голямата женска тайфа в японската история била съюз на бандитките Канто, в който членували над 20 хиляди девойки. Техният престиж бил толкоз висок, че даже и якудзите ги уважавали.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР