Женската тенис асоциация (WTA) прекратява провеждането на всички турнири в

...
Женската тенис асоциация (WTA) прекратява провеждането на всички турнири в
Коментари Харесай

WTA прекратява всички турнири в Китай заради случая с Пън Шуай

Женската тенис асоциация (WTA) приключва провеждането на всички шампионати в Китай заради терзанията си към сигурността на някогашната номер 1 в света на двойки Пън Шуай. Китайска тенисистка, шампионка на двойки от Ролан Гарос и Уимбълдън, бе в неопределеност близо месец, откакто при започване на ноември упрекна в полово посягане някогашния вицепремиер на Китай Джан Гаоли.

След като WTA заплаши, че ще изтегли шампионатите си от Китай през последните десетина дни в китайски медии бяха оповестени фотоси и клипове с Пън Шуай, а по-късно тя организира и диалог с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Президентът на WTA Стив Саймън се съмнява в достоверността на доказателствата за положението на Пън и в последна сметка извърши опасността си. " Имам съществени подозрения, че Пън е свободна, в сигурност и не обект на насила или цензура. Няма по какъв начин следователно да желая от нашите тенисистки да играят там, откакто Пън не получава опция да комуникира свободно и явно бе сложена напрегнат да отдръпна обвиняванията си в полово посягане. Лидерите на Китай не ни оставиха избор ", съобщи Саймън.

Решението на WTA ще коства на организацията стотици милиони долари загуба от телевизионни права и спонсорски контракти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР