Женска психосоматика: симптоми, зашифровани в езика на тялото, посочват психолози.

...
Женска психосоматика: симптоми, зашифровани в езика на тялото, посочват психолози.
Коментари Харесай

Женска психосоматика: симптоми, зашифровани в езика на тялото

Женска психосоматика: признаци, зашифровани в езика на тялото, показват психолози. Много от нас обръщат внимание на тялото си, едвам когато стартира да ни тормози, да ни боли или някоя част от него не работи. Психосоматиката (от гръцки psyche – душа и soma – тяло) е направление в медицината и логиката на психиката, което учи въздействието на психическите фактори върху възникването и последващото развиване на соматични болести. С други думи, психосоматиката учи връзката сред душата и тялото на индивида.

Психосоматика на женските заболявания

Както се споделя, най-важното е здравето, останалото ще пристигна. Но в това време доста от нас обръщат внимание на тялото си единствено когато стартира да ни тормози, най-често в този случай битката със признаците стартира благодарение на медикаменти, интервенции или хапчета за болежка.

И въпреки всичко, сега от ден на ден хора схващат, че тялото и душата са неразривно свързани и доста болести могат да бъдат провокирани от психически проблеми, получени от стрес и неизразени страсти.

От психосоматична позиция това е по този начин. И тогава е вярна освен античната сентенция: „ Здрав дух в крепко тяло “, само че е правилно и противоположното: единствено със здрав дух тялото може да бъде крепко.

Също по този начин, при този метод човек се преглежда като едно цяло, здравето като естествено положение на природата, а заболяването като проводник на значима информация от тялото ни за психологичното ни неразположение.

Тоест, ние приказваме за това, че всеки признак постоянно е сигнал за нашето вътрешно положение, криптиран в езика на тялото. И колкото по-остър е той, толкоз по-силен е този сигнал, който ни приканва да потърсим, да помислим, да се опитаме да разгадаем този пъзел и най-важното – да премахнем или поправяме повода, породила признака.

В тази публикация ще приказваме за езика на нашето тяло във всичко, обвързвано със болесттите на женската репродуктивна система, от позиция на психосоматиката.

Нека стартираме от края, първо ще се опитаме да отговорим на въпроса „ какво да върша? “ Ако има проблеми със здравето (по-специално в здравето на жените). В психосоматиката логаритъмът за изцеление от всяка болест (ако това към този момент не е необратим развой в тялото) е елементарен и се състои от две стъпки:

Етап 1.

Осъзнаване на повода, породила признака. Звучи просто, само че от време на време лишава повече от един ден, с цел да го обмислите. И в случай че не можете, би трябвало да мислите със експерт, психолог, който работи с психосоматичен метод.

Следните въпроси могат да ви оказват помощ да стигнете до главната причина за болестта (по време на консултация за дадени признаци най-вероятно ще ви бъдат заложени тези въпроси от психолог): В коя част на тялото се е появил признакът? Различните елементи на тялото „ приказват “ за разнообразни области от живота ни. Ако това са сдвоени органи или елементи от тялото, тогава отляво или отдясно?

Смята се, че лявата страна на тялото е за вътрешната, женска, майчина част от фамилията. А дясната е за външната, обществената, мъжката, бащината част на фамилията.

Какво е естеството на процеса, протичащ в тази част на тялото (защото, да речем, възпалението има едно психическо значение, а да вземем за пример сърбежът има напълно друго)?

Ако има болежка, каква е тя? Силна, стрелкаща, възприятие за скъсване, продупчване? Говорят самите прилагателни, с които човек разказва болката си.

Малко по-надолу ще се докоснем до езика на тялото по-широко във връзка с съответни елементи на тялото на дамата и процесите, протичащи в тях.

В кой миг е настъпила появяването или утежняването на признака, какво се случва или се е случвало в живота ви в този миг? Какъв признак мислите, че може да бъде обвързван с това? Понякога отговорът на този въпрос е явен, даже без да се знае езикът на психосоматиката.

Този признак има ли „ вторични изгоди “? Тоест, какво разрешава да се прави или да не се прави, по какъв метод пречи или оказва помощ? Кой признак задоволява потребността? Например, инфекциозен развой във влагалището прави допустимо да не вършиме секс или да не зачевате деца.

Като цяло, по какъв начин този признак трансформира живота ви и по какъв начин се чувствате сами във връзка с тези промени? Мотивирани ли сте да се оправите? Какво ще ви даде облекчение от признака, какво ще ви разреши да го извършите, за какво въобще имате потребност от здравословно положение? Този въпрос от време на време слага хората в ступор: „ Как по този начин? Никой не желае да се разболее… ”.

Но въпреки всичко е желателно да намерите своя лична, характерна мотивация, тъй като тя е тази, която дефинира резултата… Осъзнаването обаче не е изходът. Има доста хора, които схващат всичко от кое място, какво и за какво, само че това не им оказва помощ да се оправят.

Етап 2.

Следователно – втората стъпка е обвързвана с съответни промени. Започнете да вършиме нещо друго, а не да употребявате „ услугите “ на признака. Например, в случай че разберете, че сте „ паднали “ с температура, тъй като в действителност доста дълго време не сте си давали опция просто да лежите под завивките, да се отпуснете и да се възстановите. След това, осъзнавайки това, продължете да си давате такава опция, без да чакате „ писък на сирена “ от тялото.

Сега дано да разгледаме непосредствено езика на тялото. В тази публикация ще засегнем фрагментарни органи и болести на женската полова област. Разбира се, всеки съответен случай е належащо да се прегледа съответно, връщайки се към описаните нагоре въпроси. Но въпреки всичко дано зададем главните насоки.

Вагината е орган, директно обвързван със секса, затова всички болести, които пораждат в нея (възпаления, венерически болести, млечница), на езика на психосоматиката приказват за вътрешни спорове, митинги, страхове, неизпълнени стремежи или назад, отвращение да вършим секс, а също и концепцията, че сексуалността са нещо мръсно и срамно. Особено, в случай че признакът пречи на секса (например остро инфектиране на влагалището) – това може да е методът на тялото да каже „ не “ на колегата, ако дамата няма различен метод да го направи.

Яйчници. Те имат няколко значими функционалности. Първо, това е жлеза, която създава женски полови хормони, като естроген и прогестерон. Следователно – едно от смислите на признаците, които се появяват в яйчниците, е тематиката за женствеността и обвързваните с нея спорове. Например, има такова заболяване на женската репродуктивна система, като адреногенитален синдром, когато една жена, вместо да създава хормони на напрежението от надбъбречните жлези, създава мъжки полови хормони от яйчниците си, т.е. безусловно тя се пробва да стане мъж.

Или поликистоза, когато, вместо една пълноценна яйцеклетка, подготвена за овулация, в яйчника има доста течни везикули – като че ли тялото на дамата не е решило дали да отглежда яйцеклетка.

Също по този начин, всички патологии, свързани с менструацията (твърде мъчителни, изобилни или, назад, нищожни периоди), разкриват вътрешни несъгласия и отрицателни настройки, за „ да бъдеш жена “.

На второ място, яйчникът е вместилище на яйцеклетките, т.е. генетичен материал – капацитет за размножаване. И в случай че има подсъзнателна настройка, че раждането не може да продължи (например, с цел да не се повтарят ужасните истории, които са били в това семейство), тогава може да има кисти или празни фоликули, вместо овулация, както и интервенции за премахване яйчниците дружно със „ злощастния “ материал. Същото може да бъде и с подсъзнателно отвращение да станете майка.

Матка. Вероятно към този момент се досещате, че самото име на това тяло ни припомня за най-важния човек за детето – майката. И тук има няколко разновидността. Конфликти, сложни взаимоотношения, неизразени усеща към личната ви майка. Например, възпалението на лигавицата на матката може да бъде вътрешна битка с фигурата на майката, протест против нея.

Вътрешни спорове, страхове, отрицателни стратегии, свързани със личното осъществено или несполучливо майчинство. Тоест, „ аз съм като майка “.

Например, миома на матката като сублимация на бременността в обстановка, когато една жена желае да забременее доста буйно и дълго време, само че по разнообразни аргументи не си разрешава да го направи. И вместо ембрион, пораства миома в матката. Лекарите даже пресмятат миомите по седмици, като бременност.

Маточна шийка. Шийката на матката е, от една страна, „ точка на секване “, тъй като през нея сперматозоидите навлизат в матката и се придвижват по-нататък към яйцеклетката. И в случай че заповедта „ да не се позволява никого “ е подсъзнателно дадена, тогава шийката на матката може да развие полипи или да стартира да създава антиспермални антитела.

И второ, шийката на матката е проекция на нашите устни и в процеса наинтимност тя се среща с главата на мъжкия сексуален орган, доста близо и интимно, като „ устни до устни “. Тогава да вземем за пример, хроничният цервицит (възпаление на вагиналния сегмент на шийката на матката) може да отразява съмнение към мъж или мъже, спорно отношение към тях. Ерозията (тоест като язва на шийката на матката) за засегната женска горделивост или възмущение.

Фалопиеви тръби. Това е мястото, където се случва най-свещената среща на Земята – тази на сперматозоида и яйцеклетката. Ето за какво, в случай че една жена има подсъзнателна задача да предотврати срещата им заради боязън от бременност и раждане или други аргументи, тогава може да възникне задръстване на тръбите. Това се случва по-често при дами, които желаят да управляват всичко, даже вътретелесните естествени процеси.

Както можете да видите, общата рецепта за женското здраве, основана на психосоматичен метод, е елементарна: бъдете в контакт със своята женственост, можете да се наслаждавате на секса, бъдете почтени със себе си по отношение на раждането и майчинството. И тогава потребността от признаци ще изчезне от единствено себе си, тъй като те са просто тактики на тялото, ориентирани към осъществяване на нашата вътрешна молба. Не забравяйте, че здравето ни е в нашите ръце.

 infomax-logo-50-15-HW

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР