Жените в МВР не взимат по-малки заплати, но по-трудно става

...
Жените в МВР не взимат по-малки заплати, но по-трудно става
Коментари Харесай

Гл. комисар Росица Димитрова: За жените в МВР е по-трудно да израснат в йерархията

„ Жените в Министерство на вътрешните работи не взимат по-малки заплати, само че по-трудно става израстването им в йерархията. Надявам се, че с времето този стандарт няма да е толкоз преобладаващ, а ще се правят оценка уменията и качествата да си свършиш работата и да обединиш. “

Това съобщи шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова пред „ Българска национална телевизия “. Тя е първата жена, отпред на Главна дирекция в Министерство на вътрешните работи в страната.

По случай празника на дамите 8 март, тя разяснява тематиката с мястото на нежния пол в силовите ведомства и ежедневните компликации пред него.

Според нея дамата има преимущества в тези специалности, защото може да сплотява и няма толкоз изразено его. Мъжете от своя страна по-трудно признавали грешките, което пречело на тяхната работа.

„ Работата ни като цяло е доста неблагодарна, тъй като медиите нормално демонстрират Министерство на вътрешните работи в най-лошата светлина. Има и такива сътрудници, които злоупотребяват със служебното състояние и вредят на имиджа на институцията. По този метод останалите чиновници на министерството страдаме от това, че положителното което вършим, не се демонстрира. Винаги съм казвала, че изключенията са доста малко, а болшинството от сътрудниците са едни доста почтени хора “, съобщи още гл. комисар Росица Димитрова.

Тя добави, че за дамите в системата е доста по-трудно да градят кариера . В момента процентът на дами с управителни позиции в Министерство на вътрешните работи е доста дребен, защото това продължава да се счита за мъжка специалност .

„ Някои сътрудници ни одобряват обикновено и работят с нас умерено. За други това е събитие, което не им е доста драговолно и не имат вяра, че дамите могат да се оправят наедно с мъжете “, съобщи Димитрова.

Според нея всичко зависи от възпитанието и тези нещата ще се трансформират със идващото потомство, което няма толкоз патриархални възгледи .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР