Жените сме склонни да драматизираме всяко негативно нещо. Тази склонност

...
Жените сме склонни да драматизираме всяко негативно нещо. Тази склонност
Коментари Харесай

Пет начина да намалим драмата в живота си

Жените сме склонни да драматизираме всяко отрицателно нещо. Тази податливост се ускорява още повече в случай че сме в тези дни от месеца. Ненужната драма обаче е един от най-нездравословните ни дефекти. Нека да го изкореним още от през днешния ден:)

Усмихвай се повече. Прави неща, които те забавляват и ограничи тези, които те ядосват. Ако обичаш да гледаш филми - върви на кино; в случай че парите не ти доближават - купи си нещо хубаво и спести останалите; в случай че като пиеш се драматизираш още повече - понижи алкохола; в случай че в работата те потискат - пусни си музика; в случай че на улицата някой те блъсне - усмихни му се, вместо да вдигаш скандал; не се цупи за нелепости (глупост е всяко нещо, поради което не би желала на теб да ти се разсърдят)...Не забравяй - това са непотребни нерви, които никой в никакъв случай няма да ти върне назад.

Не се връзвай - едно от най-хубавите клишета, измислени в миналото. Не се връзвай на всяко малко нещо, което те изнервя. Опитай се да отминаваш дребните дразнения, без да им отдаваш огромно значение. Колежката ти в офиса си е купила същата дреха и на нея стои по-добре...голяма работа, ти можеш да отслабнеш, само че тя няма да стане по-хубава. Ако те ядосват роднините, просто тази седмица не ги виждай, в случай че шефът ти се скара незаслужено му изясни обстановката и продължи напред. Научи се подминаваш с лека стъпка около ежедневните дразнения, с цел да не се превърнеш в кълбо от нерви.

Радвай се на дребните неща. Много е значимо да не пропускаш тези дребни, дребни моменти, които те карат да се усмихваш. Вместо да преувеличаваш всяко едно дразнение и да го превръщаш в драма, направи противоположното. Радвай се двойно, даже тройно повече на всяко хубаво нещо, което ти се случи. Среща с другари, малко подаръче от майка ти, мъж, който ти е направил място в градския превоз, покупка на половин цена...все приятни неща, които не ти се случват всеки ден, не ги неглижирай.

Намери си занятие, с което да се отвличаш от ежедневните проблеми. Избери си занимание, в случай че ти се снима - снимай, в случай че искаш да влезеш във форма - тръгни на фитнес (тъкмо ще изразходваш отрицателната енергия), в случай че искаш да научиш непознат език - запиши се на частни уроци, в случай че искаш да танцуваш - върви на танци, в случай че искаш да готвиш - купи си готварска книга. Ще се изненадаш какъв брой доста оказва помощ това за положителното въодушевление:)

Носи наслада на близките. Един от най-хубавите способи да си щастлива е като правиш околните си щастливи - подари на другар нещо дребно без причина, усмихни се на онази колежка в работата, която не те харесва доста, поздрави непосредствен човек с обичаната му ария във Facebook. Нищо няма да те направи по-щастлива от усмивката, която си съумяла да предизвикаш у някой непосредствен човек:)

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР