Жените са по-склонни от мъжете да приемат перфекционистични тенденции като

...
Жените са по-склонни от мъжете да приемат перфекционистични тенденции като
Коментари Харесай

Какво дава на жените критично предимство пред мъжете на работното място?

Жените са по-склонни от мъжете да одобряват перфекционистични трендове като несъразмерна подготовка и прекалено осъществяване на работата, демонстрират изследвания. Когато се употребява стратегически, този табиет може да даде на чиновниците стабилно преимущество, съгласно ново проучване, написа CNBC.

Маргарет Висерма - професор в UC Irvine Paul Merage School of Business - и Мари Луис Морс - професор в Copenhagen Business School - интервюираха шефове на повече от 200 обществени компании, които вземат участие на огромните фондови тържища в Съединени американски щати и Европа, с цел да дефинират по какъв начин наличието на дамите въздейства върху решенията на борда.

Жените бяха по-склонни от мъжете да задават задълбочени въпроси и да признават, когато не знаят нещо, да вземем за пример, което откривателите откриха, че води до по-задълбочени и почтени полемики.

Един постоянно срещан табиет, който дамите практикуват по-често от мъжете, оказа „ скъпо “ въздействие върху техните кариери и работата на борда, съгласно Висерма:

Това, което се открояваше най-вече при дамите, които включихме в нашето проучване, беше тяхната готовност “.

Мъж режисьор споделя в изследването, че дамите са „ по-подготвени и по-информирани “, което ги прави по-добре настроени. Жените са склонни да отиват на съвещанията на борда с премислени въпроси, които подобряваха полемиките, а сътрудниците им са по-мотивирани да четат преди срещите.

 „ Това постоянно важи и за чиновниците, които не са в корпоративните бордове. Жените могат да трансформират това, което се случва в стаята, като са супер готови и споделят своите познания “, твърди Маргарет Висерма.

Когато сте готови, влизате с повече убеденост и когато сте уверени, е по-вероятно да говорите по време на среща и да извършите скъп принос към диалога. Това възпламенява възходяща серпантина за вашата кариера “, споделя Джоан Липман, учител в Йейлския университет и създател на бестселъри.
Недостатъците на перфекционизма и по какъв начин да намерим салдото
Перфекционизмът постоянно се корени в страха от неуспех. За доста дами склонността към несъразмерна подготовка и несъразмерна работа идва от разбирането, че

би трябвало да работите два пъти повече от сътрудниците си мъже за половината от признанието, и че с цел да съумеете, не можете да бъдете посредствени “, споделя Висерма.

Това обаче и своите дефекти. Перфекционизмът може да показа дамите като работни пчели в личния състав, което може да докара до възлагането им на повече „ неблагодарни задания “ в офиса, да вземем за пример.

За да избегнат този капан, Липман споделя, че дамите би трябвало да се съсредоточат върху подготовката за значимите диалози, срещи и задания, които могат да оказват помощ за прокарването на кариерата им напред, като да вземем за пример презентация за значим клиент или сериозна персонална среща с техния управител.

Поддържайте настоящ лист с хрумвания, които биха могли да оказват помощ на вашия отдел или екип да работят по-ефективно, предлага Бранди Бритън “, световен изпълнителен шеф по договорно финансиране и счетоводство във компанията за личен състав Robert Half.

По думите му продготвеността освен оказва помощ да извършите мощно усещане на среща, а и да спечелите доверието на вашия началник и сътрудници. Нещо повече, може да ви приготви за водачество.

„ В последна сметка, в случай че сте най-подготвеният човек в стаята, вие улеснявате работата на всички останали. Това е най-хубавото качество, което можете да желаете от един водач “, споделя Липман.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР