Жените с права коса мислят как я накъдрят, докато жените

...
Жените с права коса мислят как я накъдрят, докато жените
Коментари Харесай

13 естествени начина да изправите косата си

Жените с права коса мислят по какъв начин я накъдрят, до момента в който дамите с чуплива коса мечтаят за идеално права коса. Просто по този начин е организиран света. Но множеството способи за изправяне на косата, както и продуктите могат да навредят на структурата на косата и не постоянно може да бъдете сигурни за резултата.

Ще ви представим няколко изцяло естествени способи за изправяне на косата:

1. Оформянето на косата стартира още под душа

Не, това не е смешка. Няма по какъв начин да имате хубава прическа, без да употребявате прекрасен шампоан и еликсир. Когато си купувате тези артикули, не забравяйте, че кератинът оказва помощ за изправянето на косата.

След измиване, използвайте забрадка, която всмуква водата добре.

Много деликатно подсушавайте косата си с кърпата, с цел да избегнете увреждането на косата. Внимателно попивайте косата по дължина, с цел да премахнете непотребната влага.

2. Изберете подобаващия вид гребен

Не използвайте кръгли четки, тъй като те са направени да къдрят косата, изключително в краищата.

За да разресвате косата си вярно, използвайте гребен с огромно разстояние сред зъбите.

3. Можете да изправите косата си, като я разрешите

Оставете косата ви да изсъхне естествено след душ, само че не забравяйте да я сресвате на всеки 5 минути. Разделете косата си на няколко кичура и леко дръпнете всяка част, тъй че косата ви да остане в права форма. Можете да употребявате и сешоар, само че единствено със леден въздух.

4. Опашката може да ви помогне да овладеете буйната къдрава коса

След вярното измиване, изчакайте косата да е минимум 70% суха и да извършите ниска стегната конска опашка. Ако имате бретон или коси, които изпадат от опашката, фиксирайте я с фиби. Извийте опашката, с цел да сте сигурни, че няма заплитания.
Използвайте няколко ластици за коса, с цел да фиксирате косата на всеки 5-7 см (броят на ластиците зависи от дължината на косата ви). Покрийте главата си с копринен шал и изчакайте косата да изсъхне. Извадете шалчето и премахнете всички ластици за коса. Срешете косата си. Ето!

5. Или можете да употребявате тайната на латиноамериканските дами

В Латинска Америка дамите имат лична загадка за косата: техниката се назовава " La toca ". За да оформят къдравата коса, дамите от тропическите страни измиват косата си, изсушават я със леден въздух и обгръщат най-вече сухата коса към главата си, като го фиксират с фиби. На идната заран те се разсънват с права лъскава коса.

6. Научете повече за козметичното изправяне:

Изправяне с кремове и серуми

Те би трябвало да се ползват по дължината на косата и да се оставят да изсъхнат. Тези артикули защищават от ултравиолетовите лъчи. Единственият минус е, че те не могат да се употребяват с багра за коса, тъй като боята блокира крема от навлизането в сърцевината на косата. По този метод резултатът от използването няма да бъде видим.

Изправящи спрейове и изглаждащи масла

Те могат да се ползват както на мокра, по този начин и на суха коса. Въпреки удобството на използването на спрейове, те имат противен минус: множеството от тях съдържат силикон и други нездравословни съставки, които се натрупват в косата и я повреждат от вътрешната страна. От друга страна маслата работят добре както за изправяне на косата, по този начин и за топлинна отбрана.

Използването на маска за коса постоянно ще направи косата ви копринено гладка и мека. Маските за коса са направени да подхранват и овлажняват косата ви, както и да работят върху вътрешната й конструкция. Когато косата е здрава от вътрешната страна, тя наподобява красива във всяка прическа.

Маска с 3 масла

Смесете зехтин, рициново масло и масло от репей в равни пропорции. Количеството масла зависи от дължината на косата и дебелината й. Сместа би трябвало да се нагрее на водна баня и да се нанася по цялата дължина на косата ви. Опаковайте косата си в забрадка и запазете маската за 40 минути.

Маска със зехтин

Ако нямате типовете масла, упоменати нагоре, можете да употребявате единствено един. Загрейте 3 супени лъжици зехтин и го нанесете на косата си. Покрийте косата си с найлонов плик или шапка, с цел да създадете мини " парников резултат ". За по-добър резултат оставяйте маската за една нощ и измивайте косата си на сутринта (макар че може да е малко мъчно да измиете маската). Може да се наложи да нанесете шампоан няколко пъти, с цел да измиете маслото. Можете също по този начин да изплакнете косата си с 1 литър топла вода с лимонен сок.

Още един дребен асистент: безцветна къна

Друг известен артикул, който доста дами с къдрава коса употребяват е къна. Тя прави структурата на косата малко по-дебела и вследствие на това става по-тежка и по-стегната. Може да се употребява и за лекуване на пърхот и за попречване на цъфнали краища.

Ябълков оцет за изправяне на косата

Косата може да се изправи вкъщи с ябълков оцет. Смесете 2 супени лъжици ябълков оцет и една чаша вода и поставете сместа в спрей. Напръскайте косата си по цялата дължина. Оставете я за няколко минути, след което изплакнете с топла вода. Можете да извършите спрея за бъдеща приложимост, като смесвате половин чаша ябълков оцет и 1,5 литра топла вода. След това просто изсипете сместа в спрей бутилка, с цел да я употребявате, когато желаете права коса.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР