Жените не попадат често в списъците на най-издирваните на ФБР,

...
Жените не попадат често в списъците на най-издирваните на ФБР,
Коментари Харесай

Ето как Ружа Игнатова стана най-издирваният престъпник в света

Жените не попадат постоянно в описите на най-издирваните на ФБР, на чието разкриване бюрото обръща особено внимание. Но българката Ружа Игнатова имала „ шанс “ – името й от няколко години е в подобен лист наред с имената на най-големите наркодилъри, убийци и други злодеи.

Освен това 42-годишната Игнатова е единствената жена в този лист. Но по какъв начин тя се трансформира от ученик на Оксфорд до най-неуловимия нарушител в света?

Малко от биографията й 

Ружа е родена в Русе в интелигентно семейство, татко й е работил като инженер, а майка й е била учителка. Когато момичето било на 9 години, родителите й решили да се реалокират в Германия.

По природа Ружа била доста амбициозно и интелигентно момиче. Ето за какво, откакто приключва учебно заведение, не й било мъчно да влезе в Оксфорд и още през 2005 година 24-годишната Игнатова защитила докторската си дисертация по интернационално право.

Оттогава Ружа работила за няколко добре известни компании, вариращи от консултантски компании до капиталови фондове. А през 2014 година, дружно с брат си Константин, тя основава крипто компанията OneCoin.

„ Кралицата на крипто валутата “

По това време Игнатова и няколко нейни сътрудници започнаха да разпространяват OneCoin измежду вложители по целия свят, провеждайки уебинари и конференции. Те насърчили евентуалните инвеститори да подават пари в специфична сметка, която ще им разреши да закупят своята виртуална валута.

Нямало по какъв начин да обменят криптовалутата си назад против пари, до момента в който не бил пуснат избран уебсайт за продан, чието пускане непрекъснато се отлагало „ по механически аргументи “. Но хората към момента й вярвали, тъй като обещавала фантастична възвръщаемост – 3-5 пъти по-висока от други сходни компании.

Когато през юни 2016 година Ружа говорила на друга среща с вложители и ги призовала да побързат с депозитите, тя нарекла себе си „ кралицата на криптовалутите “, а компанията си OneCoin – главният съперник на Биткойн на бързо развиващия се крипто пазар.

„ Само след две години никой няма да приказва за биткойн “, споделила Игнатова пред ликуващата навалица. – Никой не може да устои на нашата криптовалута OneCoin. “

16 месеца по-късно, когато стартирането на борсата за криптовалута OneCoin се отсрочва за трета поредна година и вложителите стартират да подозират, че нещо не е наред, Игнатова се качва на самолета София-Атина. Оттогава никой не е чул нищо за нея.

Пирамидата 

Когато американските правоприлагащи органи се заели с OneCoin, станало ясно, че това е най-често срещаната финансова пирамида. Като се има поради, че вложителите са вложили в нея 4 милиарда $ и са наранени към 3 милиона души, това може да се назова най-голямата лъжлива скица, проведена в интернет.

Всъщност Ружа избрала идеалното време за своята спекулация. По това време се говорело доста за криптовалутите, само че се знаело малко. А вложителите били най-вече тези, които съжалявали, че не са вложили в биткойн по-рано.

По отношение на това по какъв начин работи, OneCoin не се разграничава от другите компании за мрежов маркетинг. За да получат повече „ облага “, вложителите трябвало да привлекат повече нови клиенти. Всъщност те не са получили никаква криптовалута. Числата в персоналните им сметки са рисувани на ръка от оператор.

Защо OneCoin бил толкоз сполучлив? В доста връзки – с помощта на харизмата на Игнатова. Тя пътувала по целия свят и говорела на срещи на вложители и постоянно говорела толкоз безапелационно, че никой не желал да „ пропусне шанса да забогатее с обещаваща криптовалута “.

Променена осанка?

 Ружа Игнатова ФБР

След изгубването й, през октомври 2017 година, обликът на Игнатова се появява в уеб страницата на ФБР и в медии по целия свят. Така Ружа станала най-търсената жена в света.

– Имаме информация, че Игнатова се е подложила на пластична интервенция, която доста е трансформирала външния й тип. Освен това тя употребява други маскировки, с цел да я направи неузнаваема, се споделя в изказване на ФБР.

Освен това ФБР е решително, че Руж е възнамерявала бягството си най-малко година. Това се удостоверява от подмятания в писмо до брат й Константин. Между другото, той не е имал време да избяга и в този момент излежава 20-годишна присъда. Същата орис сполетява и всички останали „ съдружници “ на Игнатова, взели участие в основаването на OneCoin.

Всъщност единствено един човек, създателят на пирамидата Ружа, съумява да избяга. И откогато „ кралицата на криптовалутите “ се качила на самолета за Гърция, ориста й остава мистерия за всички.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР