Жените и момичетата в Северна Корея, носещи името Ю-ае, са

...
Жените и момичетата в Северна Корея, носещи името Ю-ае, са
Коментари Харесай

Жени в Северна Корея в паника, нова забрана

Жените и девойките в Северна Корея, носещи името Ю-ае, са били принудени да сменят имената си, защото това е името на дъщерята на диктатора Ким Чен Ун. Засегнатите севернокорейски дами имаха единствено седмица, с цел да намерят ново име и да сменят свидетелствата си за раждане.

Странната мярка, обявена от радио " Свободна Азия ", не е нова. В предишното по време на тирания е било неразрешено да носиш същото име като владетеля или най-близките членове на фамилията му. През 2014 година на севернокорейците беше неразрешено да употребяват името на Ким Чен Ун, напомня австрийското издание " Kronen Zeitung ", написа България Он Еър.
-->
Според него мярката има за цел да построи легенда за дъщерята на диктатора. Странното в тази ситуация е, че жителите към момента не знаят нейното публично име. Баскетболистът Денис Родман, издаде името след среща през 2013 година

Предполага се, че Ю-ае ще получи позиция в държавното управление на Северна Корея в бъдеще. Напоследък дванайсетгодишното момиче има няколко обществени изяви. Там тя не е споменавана по име, а единствено като " обичана щерка ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР