Жени на моряци от кораба Царевна“, който вече месец е

...
Жени на моряци от кораба Царевна“, който вече месец е
Коментари Харесай

Жени на моряци пред „Възраждане“: Мъжете ни бедстват; Петков: Правят си пиар

Жени на моряци от кораба „ Царевна “, който към този момент месец е в украински води оповестиха, че мъжете им бедстват и настояха за незабавната им евакуация. Това стана на конференция дружно с представители на партия „ Възраждане “.

Съпругите споделиха, че в последните дни военните дейности са зачестили, имало и вреди по плавателния съд. Една от тях показа, че мъжът ѝ се обажда заран към 9. Не се свързва с нея, когато има бомбардировки. Тя разяснява, че тази заран не се чувала с него.

Представителите на „ Възраждане “ и водачът Костадин Костадинов оповестиха, че идната седмица ще попитат министъра на защитата какво ще стане с българските моряци.

В пост в персоналната си страница във Facebook министър председателят Кирил Петков упрекна партия „ Възраждане “ в политически пиар със създалата се рецесия с моряците.

„ Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в неволя. От седмици българското държавно управление е в непрестанен контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Екипажите имат храна и сега за тях е най-безопасно да останат, където са.  Пристанищата са минирани “. Това написа министър председателят Кирил Петков в персоналният си профил в обществената мрежа Facebook.

По думите му той персонално е разговарял с  капитана на кораба в Черноморск. И декларира, че той ще може да бъде изведен, в случай че съветската страна разгласи наследник кулоар. Петков добавя, че там има и кораби на други страни, които са в същата позиция. Що се отнася до корабът в Мариупол министър председателят акцентира, че там е по-затруднено ситуацията.

„ Пристанището е на фронтовата линия и за изкарването му е належащо да се обезопасят мините, което към сегашния миг няма по какъв начин да стане. Извеждането на екипажа по сухоземен път също е доста рисково, тъй като има голям риск от обстрел и действително и съветските и украинските военни елементи би трябвало да дадат зелен кулоар по едно и също време, което в този миг е невероятно. “, изяснява Петков.

„ Вместо да си вършим политически ПР, ние работим всекидневно, следим обстановката и търсим най-подходящия миг за предприемане на евакуационни дейности. Като министър председател имам обвързване да осигуря извеждането на тези хора по безвреден метод. Няма да поема риск от гърмеж на морска мина или обстрел на нашите съграждани, изключително когато те към момента имат храна. Всичко друго е противен ПР “, написа още министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР