Жени и момичета, които са транссексуални, ще са принудени да

...
Жени и момичета, които са транссексуални, ще са принудени да
Коментари Харесай

Флорида: Забрана за транссексуални момичета в часа по спорт

Жени и девойки, които са транссексуални, ще са принудени да се състезават в спортните часове на учебните заведения и университетите измежду момчетата и мъжете. Американският щат Флорида одобри подобаващ закон.

През юни ЛГБТИ общността в Съединени американски щати отбелязва “Месеца на гордостта” (Pride Month). Но навръх първи юни Флорида нанесе удар против транссексуалните. Федералният щат не разрешава на транссексуалните ученички да вземат участие в спортовете за девойки.

" Спорт на база на биология, а не на идеология "

Републиканският губернатор Рон ДеСантис, който е доближен на някогашния американски президент Доналд Тръмп, подписа закон, съгласно който транссексуалните девойки и дами в публичните учебни заведения и университети към този момент ще би трябвало да се състезават с момчетата и мъжете по време на часовете по спорт.

“Във Флорида девойките ще практикуват момичешки спортове, а момчетата - момчешки”, съобщи губернаторът. “Ще практикуваме спорт на база на биологията, а не на база на идеологията”, добави той. Според ДеСантис, законът ще обезпечи правдивост за дамите във Флорида.

И други щати, в които ръководят републиканците, започнаха сходни стъпки - измежду тях са Алабама, Арканзас, Мисисипи, Монтана, Тенеси и Западна Вирджиния.

" Фалшива и дискриминационна " обосновка

" Шокиращ " - по този начин политикът от Демократическата партия Карлос Смит разяснява закона в Туитър. " Той подхранва трансфобията и излага уязвимите деца на риск без основателна причина. " В различен туит той съобщи, че е “много горд” от митинга на транссексуалната общественост и нейните съидейници против решението. „ Изправете се! Борете се! “, прикани Смит.

Кампанията за човешки права (Human Rights Campaign) - най-голямата организация в отбрана на ползите на ЛГБТИ общността в Съединени американски щати, възнамерява да нападна закона в съда с претекста, че той се основава на “фалшива и дискриминационна” обосновка, която заплашва богатството на транссексуалните деца. " Транссексуалните деца са деца, транссексуалните девойки са девойки. Както всички деца, те заслужават опцията да спортуват с приятелите си и да бъдат част от тима ", споделя ръководителят на HRC Алфонсо Дейвид.

Байдън се бори за равнопоставеност

Президентът Джо Байдън за следващ път даде обещание цялостно тъждество на ЛБГТИ общността в Съединените щати. По мотив “Месеца на гордостта” той прикани Конгреса да одобри проектозакона за равнопоставеността, който е в Сената от март.

Още в първия си ден в Белия дом Байдън подписа заповед до всички федерални институции да третират ЛГБТИ хората еднообразно. Около една седма (14%) от 1500-те държавни чиновници, назначени от Байдън, се разпознават като ЛГБТИ. Хомосексуалният Пит Бутиджидж стана министър на превоза. Заместник-министърката на опазването на здравето Рейчъл Левин стана първата транссексуална персона, утвърдена от Сената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР