Женева. Световната здравна организация (СЗО) ще проведе днес извънредно заседание

...
Женева. Световната здравна организация (СЗО) ще проведе днес извънредно заседание
Коментари Харесай

The Financial Times: СЗО провежда спешно заседание за новия щам на COVID-19

Женева. Световната здравна организация (СЗО) ще организира през днешния ден изключително съвещание по отношение на новия вариант на ковид, открит в Африка, оповестява английският вестник The Financial Times .

Тулио де Оливейра, шеф на Центъра за епидемиологичен отговор и нововъведения в Южна Африка, съобщи на представителите на СЗО своите опасения по отношение на разновидността B.1.1.529. Опасенията са, че той е най-опасният вариант на COVID-19, разпознат до момента от учените.

Съобщава се, че специалистите на СЗО ще обсъдят дали новият вариант би трябвало да бъде избран като пораждащ „ угриженост “ или като „ представляващ интерес “. По време на вчерашната конференция Тулио де Оливейра съобщи, че новият вариант има доста огромен брой разновидности, което крие риск от бързо разпространяване на заболяването.

По последни данни, в Южна Африка са диагностицирани общо 77 души с този вид на ковид. Има четирима инфектирани в Ботсвана и един в Хонконг (човек, който е дошъл от Южна Африка).

Някои международни водачи реагираха неотложно на новината за появяването на новия вариант, като оповестиха нови защитни ограничения и ограничавания за пътешестване, до момента в който фондовите пазари по света претърпяха спад, породен от несигурността.

Индийските здравни чиновници приканиха през днешния ден всички управляващи да бъдат в подготвеност, изисквайки прецизно да се ревизират и тестват пасажерите, идващи от Южна Африка, Ботсвана и Хонконг, както и да наблюдават и тестват техните контакти.

Нова Зеландия също деликатно следва световните препоръки за новия вид, а вицепремиерът Грант Робъртсън съобщи, че новият вид е „ същински сигнал за пробуждане за всички нас “, както и знак, че пандемията към момента продължава.
Д-р Мария Ван Керкове, механически началник на СЗО за COVID-19, сподели на вчерашната конференция, че към момента не се знае доста за този вид. „ Това, което знаем е, че този вид има огромен брой разновидности. И терзанието е, че откакто има толкоз доста разновидности, това може да повлияе на държанието му “, сподели Ван Керкове.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР