Жената, прегазила 13-годишното момиче на пешеходна пътека в Пловдив, е

...
Жената, прегазила 13-годишното момиче на пешеходна пътека в Пловдив, е
Коментари Харесай

Срещу 5 000 лева жената, прегазила момиче в Пловдив, излиза от ареста

Жената, прегазила 13-годишното момиче на пешеходна пътека в Пловдив, е пусната под гаранция против 5000 лв..

От Окръжна прокуратура Пловдив оповестиха за Дарик, че мярката е взета поради оказаното подпомагане от страна на обвинената, фамилното й състояние, трудовата й ангажираност, непрекъснат адрес, направени признание и разкайване, и от направената преценка, че няма заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение.

Припомням, че тежкият случай стана в час пик на 11 юли на Брезовско шосе. Тийнейджърката пресича с майка си пешеходната пътека, а лек автомобил, ръководен от жена, ги блъска. Момичето умря на път за болничното заведение, а майка й беше настанена за лекуване.

54-годишната шофьорка е с едногодишен стаж като лидер на моторно транспортно средство. Тя бе арестувана за 72 часа. При осъществения тест с техническо средство е открито, че няма съществуване на алкохол и наркотични субстанции в кръвта й.

Предвиденото в Закона наказване за тежкия случай е от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Заради следващия случай на пътя, приключил със гибел, пловдивчани излизат на следващия ден сутринта в 9 часа на кротичък митинг под надпис - Аз желая да ЖИВЕЯ! А Ти? “. Те се събират на пешеходната пътека, където стана тежкия случай.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР