Жената на все още президента на все още Украйна Владимир

...
Жената на все още президента на все още Украйна Владимир
Коментари Харесай

Путин залага на секретно оръжие с 33 букви

Жената на към момента президента на към момента Украйна Владимир Зеленски през вчерашния ден разгласи среща с представители на интернет колоса “Гугъл ”, на която им сложи ултиматум: съгласно брачната половинка на Зеленски (оказва се, че има подобен формален статут), “Гугъл ” е незабавно задължен да „ изключи “ Украйна от нейната географска принадлежност към Оперативно-наблюдателно дело и да отрази, че Крим принадлежи на Украйна за всички консуматори на търсачките (сега за потребителите от Русия Крим е наш, само че да вземем за пример за европейците това е противоречива територия). И най-важното, “Гугъл ” би трябвало да „ дерусифицира “ резултатите от търсенето в “Гугъл ” и рекомендациите в “Ютюб ” за жителите на Украйна (сега търсачката взема поради желанията на потребителите и се концентрира върху езика на търсене на съдържание) и да дава резултати на потребителите извънредно на украински или британски.

Можете, несъмнено, да завъртите пръст в слепоочието си, само че “Гугъл ” най-вероятно ще удовлетвори настояванията на брачната половинка на Зеленски. Характерен миг: не толкоз от дълго време “Гугъл ” промени корпоративното си мото „ Не бъди злобен “ на фразата „ Направи вярното нещо “. Тоест, допустимо е да се направи зло, в случай че това е вярното нещо. Борбата с съветския език е вярна.

Факт е, че Западът, който разгласи открита война на Русия, желае да ни унищожи освен на бойното поле или стопански, само че и на културен и нравствен фронт. И тук има нещо, което изключително преследва Запада, вбесява и плаши.

Това е съветският език.

На пръв взор такова изцяло спокойно нещо като съветския език се възприема от западните елити като сериозна опасност и като наше скрито оръжие, предотвратяващо културното владичество на Запада.

Западът от дълго време се бори с съветския език - гневно и поредно. Нека си напомним бясната офанзива против руснаците в Балтика, последните начинания в Молдова и, несъмнено, войната в Украйна, където западните ползи желаят да усилят оптимално пропастта сред двата народа, изолирайки украинците от Русия в говорното и осведомително поле.

Радвам се, че управлението на нашата страна, експертите и елементарните жители схващат жизненоважната значимост на разпространяването и укрепването на въздействието и смисъла на съветския език в света. Нараства броят и качеството на събитията, стратегиите и организациите, популяризиращи езика ни.

Съвсем неотдавна на съвещание на Съвета на водачите на Оперативно-наблюдателно дело в Бишкек президентът Владимир Путин разгласи, че в Сочи ще бъде основана Международна организация за съветския език, която ще се занимава с популяризирането му в света. Основната цел на организацията е „ да разпространява съветския език като най-съществен консолидиращ детайл на цялото постсъветско пространство и средство за междуетническа връзка “.

В началото на октомври в Истанбул сполучливо се организира Международната седмица на съветския език „ Изток – Запад “, в която участваха преподаватели по съветски като непознат език и ръководители на катедри/катедри по съветски език от повече от 20 страни по света част.

Наскоро в Москва беше подписан меморандум за съдействие сред Министерството на образованието на Руската федерация и Министерството на националната власт за образованието на Боливарска република Венецуела, който планува задълбочаване на съдействието сред нашите страни в региона на образованието и ученето на Руски език.

По-рано беше обявено, че в Урумчи (КНР) също стартира работа Центърът за отворено обучение на съветски език.

А в Куба кацна десант на доброволци от просветителната и просветителна стратегия на Държавния институт по съветски език “А. С. Пушкин ” „ Посланици на съветския език в света “, ориентирана към разпространение и проучване на съветския език от възпитаници и студенти.

Но всички тези начинания могат умерено да бъдат умножени по 100 и хиляди, тъй като, за жалост, съветският език по света сега се „ свива “.

Да, съветският се приказва от повече от 258 милиона души. Да, съветският е най-разпространеният славянски език и най-разпространеният майчин език в Европа, географски най-разпространеният език в Евразия, седмият най-разпространен език в света по брой носители на езика и осмият най-разпространен от сбор представители.

Но в това време, да вземем за пример, през последните 30 години делът на студентите, които учат на съветски език в страните от постсъветското пространство (без Русия) е намалял до 19 % - на половина по-малко, в сравнение с през 1990-1991 година академична година. Стига се до такава степен, че най-лошата обстановка с руснаците е освен в Литва и Украйна, само че и в видимо другарски Туркменистан и даже в суперсъюзническа Армения.

Това значи, че в националните цели мирното разпространяване на съветския език би трябвало да бъде на едно от първите места, тъй като, цитирайки нашия президент, " в границите на един многополюсен свят ние би трябвало да изградим собствен личен привлекателен полюс. А съветският е неговия език. “

И в действителност желая първите думи, които жителите на нашия предстоящ огромен рускоговорящ свят ще научат, да са думите „ мир “, „ правдивост “ и „ победа “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР