Жената е гола, ако не е сложила любимия си парфюм,

...
Жената е гола, ако не е сложила любимия си парфюм,
Коментари Харесай

Кажи ми каква ти е кожата, за да ти кажа къде да се напръскаш с парфюм

Жената е гола, в случай че не е поставила обичания си парфюм, нали сте чувал тази мисъл. Но по какъв начин да изберем въпросния обичан парфюм, при големия избор, който имаме, при постоянно сменящото ни се въодушевление и при желанието да сме разнообразни за другите мотиви.

Оказа се, че парфюм може да се избира и съгласно вида кожа, което в действителност звучи разумно. Ароматните молекули взаимодействат по друг метод със сухата и мазната кожа, по тази причина и ароматът ще се усеща по друг метод.

Ако имате суха кожа

„ Сухата кожа е с по-ниско pH от останалите, т.е по-ниско от 6,5 “, изяснява Селиа Льоруж Бенар от известна френска парфюмерийна къща.

 парфюм Thinkstock

„ Колкото по-киселинна е кожата, толкоз по-трудно задържа аромата. Също по този начин самият парфюм ще се усеща по друг метод в продължение на деня “, добавя тя.

Ако вашата кожа е суха, е по-добре да парфюмирате облеклата и косата си. Така ароматът ще се усеща по-дълго. Разбира се, не пръскате от доста близо по облеклата, с цел да не повредите тъканите.

 парфюм Thinkstock

Също по този начин дамите със суха кожа могат да изберат и твърди парфюми – те са в кутийки, като еликсир и се нанасят като крем.

Чудесна алтернатива да ухаете на обичания си парфюм, е да употребявате мляко за тяло със същия мирис.

Ако имате естествена, смесена или мазна кожа

Тези видове кожа са с pH над 6,5 и одобряват ароматите доста добре. Благодарение на достатъчното количество мазнини в структурата на кожата, ароматните молекули се задържат по-добре и парфюмът ухае дълго.

При вас, за разлика от дамите със суха кожа, има заплаха от невъздържание с аромата, в случай че се напръскате доста щедро.

Затова се ограничете до класическите места за нанасяне на мирис – на китките и зад ушите, само че преди да сте си поставили бижутата.

 парфюм Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР