Жена твърди, че ѝ е бил отказан достъп до болница

...
Жена твърди, че ѝ е бил отказан достъп до болница
Коментари Харесай

Не пуснаха сляпа жена с болно бебе в лондонска болница заради куче водач

Жена твърди, че ѝ е бил отхвърлен достъп до болница в Западен Лондон, когато се пробвала да заведе болното си бебе за лекуване, тъй като имала куче лидер.

43-годишната историчка и активистка доктор Ейми Кавана, която е незряща, посещава университетската болница „ Уест Мидълсекс “. При идването си обаче тя споделя, че охранител „ крещял: без кучета “ и се наложило пациенти и личен състав да се намесят, написа Би Би Си, представена от bTV.

Жената съобщи, че е обяснила на защитата, че по закон с куче лидер има право на достъп.

„ За благополучие други хора ни поддържаха. Веднага информирахме здравната сестра на рецепцията, която също ни поддържа и отиде да приказва с охранителя “, добави тя.

Д-р Кавана, която споделя за прекарването си, споделя, че бебето ѝ е имало вирусна зараза и че не за първи път ѝ е отхвърлен достъп с кучето ѝ Ава.

„ Посещението в болничното заведение късно през нощта с болно бебе е задоволително обезпокоително, само че това, че ми споделиха, че не мога да вляза, тъй като съм сляпа и повеждам куче лидер, беше доста стресиращо “, споделя дамата.

Тя добави, че хората с увреждания не трябва да изпитват паника, че ще се сблъскат с физическо заплашително държание, когато се пробват да отидат на медицински прегледи или да търсят здравна помощ.

Говорител на организацията „ Кучета водачи “ съобщи, че прекалено много притежатели на кучета водачи не престават да се сблъскват с дискриминация и да бъдат отхвърляни, тъй като имат със себе си сходен четириног асистент.

„ Нашето изследване демонстрира, че на 81 % от притежателите на кучета водачи в даден миг е бил отхвърлен достъп до дружество или услуга, а към половината от тях са декларирали, че са трансформирали или лимитирали проектите си, тъй като са се страхували, че ще им бъде отхвърлен достъп поради кучето лидер “, споделя той.

Започнала е вътрешна инспекция в отказалата достъп на сляпата жена с куче лидер болница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР