Жена пропадна в двуметров изкоп за водопровод и едва не

...
Жена пропадна в двуметров изкоп за водопровод и едва не
Коментари Харесай

Жена пропадна в необезопасен изкоп за водопровод и едва не загина

Жена пропадна в двуметров ров за тръбопровод и едвам не почина.

Инцидентът стана в Момино село. Огромната дупка, издълбана за слагането на нови тръби, не е била обезопасена. 49-годишната Стефка Графалска се прибирала към дома си малко след 19 часа. Уличното осветяване не работило и в тъмното не видяла, че улицата пред къщата й е разкопана. Когато стъпила на тротоара, пропаднала в ров, цялостен с вода.

"Тротоар няма. Не знаех, че е разкопано. Беше доста мрачно и просто се озовах в пропастта долу. Няма светлини. Просто в първия миг аз бях доста уплашена и имух възприятието, че доста се ударих от самото рухване. Стресът беше огромен. Страшен стрес ", сподели пред камерата на Нова телевизия потърпевшата Стефка Графалска.

Жената почнала да вика за помощ. Чули я нейни съседи, които незабавно се отзовали. Близо час се опитвали да я извадят от изкопа.Тя незабавно е откарана в болничното заведение в Раковски. Била ориентирана към ортопедичното поделение на болница Пловдив. "Това е цялостно безсрамие! Не знам в кой век живеем, само че да са разкопани по този начин улиците-два метра, да не се обезопасени, да няма светлина или пък в този момент виждам, че са опътанил някаква лента, това е един смут. Тук всеки ден ще стартират да падат възрастни хора, като не знам какво ", съобщи братът на потърпевшата Николай Чапански.

Подмяната на водопроводната мрежа се прави с евросредства и коства 1,8 млн. лв.. От строителната компания, която прави подмяната на водопровода настояват, че обекът е бил обезапосен. Но лентите и знаците, които поставяли, постоянно липсвали. "Имаше кражба на ленти на един сектор от пътя. Има откраднати тръби, които са за спирателните кранове. Ние не можем да сложим човек, който да пази. Имаме кражба на значите, ще погжледнем и щке разберем. Аз от хора съм схванал. Нито я познавам дамата, нито нищо. бих се извинил ", сподели инж. Стефан Илиев - механически началник на строителната компания.

Кметът на селото прикани хората да бъдат извънредно деликатни, когато излизат пред разкопаните си домове. "Контролирам ги да не разкопават по този начин безсистемно ", съобщи кметът на Момино село Никола Стоянов.

Пострадалата жена обмисля да съди компанията. Жителите на селото упорстват пред държавните органи и община Раковски за повече надзор при осъществяването на строително-ремонтните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР