жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е

...
жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е
Коментари Харесай

Демерджиев: Толкова много мигранти никога не сме спирали

жена, пренасяща мигранти, е позната на полицията. Преди това е залавяна да кара с опиати, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в Стара Загора, заяви БГНЕС.

По думите му създаването е на Военна полиция. Тя и задържаният военнослужещ са били следени от дълго време. Освен беше арестуван още един в транспорта на незаконни мигранти.

Демерджиев прикани идващото Народно заседание за увеличение на наказванията за каналджийство. " Три текста в Наказателния кодекс да бъдат модифицирани по този начин, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава предварителна защита би помогнала ужасно доста. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там напъните ни се правят оценка високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме доста хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, да вземем за пример, където разполагат с доста повече запаси, само че там трафикът на хора пораства, а при нас понижава ", уточни той.
 Правна комисия няма да гледа през днешния ден по-тежки санкции за каналджиите
Правна комисия няма да гледа през днешния ден по-тежки санкции за каналджиите

От Министерство на правораздаването също нямат готово мнение за промени законопроекта за изменение и допълнение в Наказателния кодекс

Вътрешният министър сподели още, че мигрантският напън у нас е невиждан, като искащите да обхванат на наша територия са в пъти повече, само че доста дребна част от тях съумяват. " И тъй като ние ги преследваме и залавяме, това става публично притежание и основава усещането, че има повече мигранти. Но няма, убеждавам ви! Толкова малко България не е пропущала в нито един миг ", уточни той.

Демерджиев заяви също, че страната ни към този момент е получила от Европейски Съюз над 141 млн. евро за защитата на границата с Турция. " Сега се водят договаряния за техническото застраховане на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме увещание, че ще получим коли, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа отбрана както по земя по този начин и по въздух ", посочи той.
 Демерджиев: Европейска комисия финансира техническото застраховане на границата ни с Турция
Демерджиев: Европейска комисия финансира техническото застраховане на границата ни с Турция

Министърът е оптимист за влизането на България в Шенген до края на годината

Във връзка със арестуваните в Пловдивско трима каналджии, превозвали четирима мароканци, bTV осведоми, базирайки се на военно-окръжният прокурор на Пловдив Христо Анчев, че воененнослужещият, е карал пилотен автомобил. В автомобила на бременната жена се е возил третият арестуван,на задната седалка имало трима незаконни мигранти, а четвъртият бил в багажника. Тримата каналджии са признали, че са превозили и други четирима незаконни мигранти , само че защото автомобилът им се бил развалил, те са свалени в региона на Кенана.

При задържането им дамата декларирала, че има потребност от незабавна помощ и била превозена в болница . Снощи боен съд е заседавал в Пловдив и е постановил непрекъснат арест за военнослужещия и за другия арестуван мъж .

Случаят се проверява от Военна полиция. Мароканците са настанени в мигрантски център.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР