Жена от САЩ беше арестувана в Австралия, след като в

...
Жена от САЩ беше арестувана в Австралия, след като в
Коментари Харесай

Американка бе арестувана на летището в Сидни с позлатен пистолет в багажа

Жена от Съединени американски щати беше задържана в Австралия, откакто в багажа ѝ беше открит револвер, позлатен с 24-каратово злато, оповестява Българска телеграфна агенция.

Жената, която не е разпозната, е пристигнала в Сидни от Лос Анджелис и не е имала позволение за огнестрелното оръжие, оповестиха от австралийските гранични сили (ABF).

Тя може да получи до 10 години затвор.

Снимките, оповестени от ABF, демонстрират сканиране на багажа на дамата от летището, което разкрива огнестрелното оръжие в чантата й. Втора фотография демонстрира револвера след отваряне на чантата.

Властите споделят, че 28-годишната жена е била упрекната и се е явила пред локалния съд в центъра на Даунинг в понеделник. Тя може да бъде изправена пред отменяне на визата си и извеждане от Австралия в очакване на резултата от правосъдното произвеждане.

Пътниците по вътрешните полети в Съединени американски щати могат да пътуват с огнестрелни оръжия в записана чанта, когато те не са заредени и са заключени в подобаваща опаковка. Пътуващите би трябвало също да кажат на представителите на самолетната компания, че имат намерение да пътуват с оръжието по време на регистрацията.

Но през 2022 година рекорден брой огнестрелни оръжия бяха иззети от пасажери на летищата в Съединени американски щати. Общо 6301 оръжия са взети на контролно-пропускателни пунктове към средата на декември, оповестиха от Администрацията за сигурност на превоза (TSA).

За разлика от това Австралия има едни от най-подробните закони за огнестрелните оръжия в света. Нормите яха признати, откакто през 1996 година 35 души бяха убити от въоръжен мъж в Тасмания.

Вследствие на офанзивата всички автоматизирани и полуавтоматични оръжия бяха неразрешени и към 600 000 оръжия бяха предадени като част от наложителна държавна скица за назад изкупуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР