Жена на 82 години от Лом е дала вчера 5000

...
Жена на 82 години от Лом е дала вчера 5000
Коментари Харесай

Възрастна жена от Лом остави плик с 5000 лева на прозореца на къщата си

Жена на 82 години от Лом е дала през вчерашния ден 5000 лв. на телефонни измамници, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Във времето от 9,30 до 12,30 часа дамата получила няколко позвънявания на стационарния си телефон от чужд, който се показал за чиновник на полицията и споделил, че тя взе участие в акция за залавяне на телефонни измамници. За задачата трябвало да остави всичките си спестявания в плик на прозореца на къщата, с цел да може измамникът да ги вземе и полицията да го залови. Непознатият уверил, че след "приключване на акцията " парите ще ѝ бъдат върнати.

Възрастната жена повярвала на всичко и оставила плик с към 5000 лв. на прозореца на приземния етаж на къщата си. След час открила, че парите ги няма, а след още два часа се обадила в полицията и схванала, че е станала жертва на машинация.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Според криминалистите от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана преди празниците измамниците са се засилили и хората би трябвало да са извънредно деликатни при сходни позвънявания. През тази година измамите са по-малко, само че в последните дни започнаха внезапно да нарастват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР