Жена камикадзе се взриви до иракски войници в Мосул. Загинали

...
Жена камикадзе се взриви до иракски войници в Мосул. Загинали
Коментари Харесай

Шахидка с дете на ръце се взриви насред освободен Мосул

Жена камикадзе се взриви до иракски бойци в Мосул. Загинали са двама военни и дребният й наследник, оповестява „ Дейли мейл ”. Изданието популяризира фотография, направена минути преди детонацията, на която се вижда самоубийцата. На ръцете си тя носи малко дете, а погледът й излъчва увереност и злоба. На пръв взор наподобява, че тя желае да избави рожбата си. Но в действителност чантата й е натъпкана с експлозиви, които е трябвало да избухнат до допустимо най-вече военни от иракската войска. Нещата обаче не са се случили по проект, допустимо е детонаторът да е сработил в неправилния миг, по тази причина и детонацията е лишила живота единствено на четирима души – нейният, на дребното й дете и на двама военни.



Действието се развива в един от неотдавна освободените региони на Мосул. Жената е вървяла по разрушените улици дружно с група бежанци.

Това не е първият сходен атентат. Две седмици след освобождението на града се оповестява за 20 сходни случая. Всички набези са осъществени от дами, които елементарно се смесват с мирното население.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР