Жена е задържана след атентата в Истанбул, при който загинаха

...
Жена е задържана след атентата в Истанбул, при който загинаха
Коментари Харесай

Българка от Истанбул: Мястото на атентата не е избрано случайно

Жена е арестувана след атентата в Истанбул, при който починаха 6 индивида, а други 81 бяха ранени. Няма потърпевши българи при гърмежа на оживената комерсиална улица " Истиклял ".
Нашата сънародничка Февзие Акман е била покрай мястото на гърмежа.

" Разбрах за случилото се към 30 минути по-късно. На улицата, на която се намирах, нямаше никаква суматоха измежду хората. Всички служители на реда направляваха ситуацията, помагаха за бързото освобождение на колите в региона. След като излязох от постройката, чух сирените на колите за спешна помощ, което не беше изненадващо ", описа Акман пред " България заран ".

Атентатът е измежду водещите тематики в утринните блокове по турските медии.

" Казват, че е хваната жена, за която се допуска, че е оставила пакета с взривното устройство на земята. Но кой стои зад случая - няма публична информация. По малките екрани оповестяват също, че са открити над 30 подправени профила в обществените мрежи, които дават подправена информация за случая ", добави Акман.

Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че мястото на атентата не е определено инцидентно.

" Сградите там са от 18-19 век в жанр барок. Това е улица, която хората избират в края на седмицата да посетят, тъй като е доста оживена - има доста кафенета, посещават се от туристи за шопинг, известна е с аленото си трамвайче, което също е исторически обект ", уточни Акман.

Тя беше безапелационна, че няма суматоха измежду хората, а по-скоро страдание за жертвите и ранените при следващия атентат в Турция.

" Най-вероятно в околните дни ще се заобикалят такива места, в които се събират доста хора. И при предходни атентати, и в този момент страната реализира най-строг надзор. Няма огромна причина за безпокойствие ", сподели още Февзие Акман.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР