Жена е била блъсната от велосипедист пред входа на болница

...
Жена е била блъсната от велосипедист пред входа на болница
Коментари Харесай

Колоездач блъсна жена пред входа на бургаска болница и избяга

Жена е била блъсната от велосипедист пред входа на болница в Бургас. За случая сигнализира публичният медиатор в морския град Тодор Стамболиев, който обърна внимание на това, че в града има рискови велоалеи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бургазлийката е била на профилактичен обзор в здравното заведение. А въпросната велоалея минава тъкмо пред входа на болничното заведение. Колоездачът, блъснал дамата, избягал и не й оказал помощ. От удара тя паднала на земята, изгубила схващане и получила мозъчно разтърсване. Останала за лекуване в болничното заведение три дни.

За да защищити и други от сходни произшествия, дамата незабавно алармирала публичния медиатор на Бургас. " Зачестиха случаите с пешеходци и на велоалеите. Ако не се даде публичност и не се обърне внимание от способените институции, случаите ще се усилват ", написа до омбудсмана потърпевшата жена.

Стамболиев от своя страна е изпратил писмо до отдел " Безопасност и организация на придвижването " към Община Бургас, както и до управлението на Транспортна болница. Според публичния медиатор би трябвало да бъдат взети ограничения и да се ограничи придвижването на велосипедисти пред входа на болничното заведение или да се усъвършенства видимостта на въпросната велоалея, защото там има предмети, които пречат.

Според Стамболиев в Бургас не са малко велоалеите, където могат да се случат произшествия, в това число и в Морската градина през летния сезон. Според него, при възобновяване на маркировките би трябвало да се премисли местонахождението на част от тези велоалеи, по отношение на платното за придвижване и потока от пешеходци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР