Желязков: В момента сме в условия на президентска република. Да

...
Желязков: В момента сме в условия на президентска република. Да
Коментари Харесай

Желязков: В момента сме в условия на президентска република

Желязков: В момента сме в условия на президентска република. Да има постоянно държавно управление не е просто самоцел.

Преди вторник всички мнения за това какъв ще
е резултатът от срещата сред ГЕРБ и Политическа партия
ще са мощно пресилени. Това съобщи зам-.председателят на Народно събрание от ГЕРБ Росен Желязков пред Българска национална телевизия.

Добре е, че се стигна до миг, в който да си приказваме обикновено и съответно – по тематики, които вълнуват обществото, добави той.
„ Този парламент стартира мъчно –
там се бяхме окопали в първия ден с избора на ръководител. След това като че ли всичко се отпуши, Народното събрание стартира да работи доста интензивно. Да има постоянно държавно управление не е просто самоцел, залогът е това дали ще има парламент “, сподели той.

Според Желязков служебното държавно управление се оправя добре, само че в случай че няма постоянно,
президентът ще разпусне Народното събрание.
„ Политическа партия идват на тези диалози с ясно поставени на масата 16 точки. По огромна част от тях имаме цялостно съвпадане. Въпросът е по какъв начин тази система от 16 визии ще се хармонизира с понижаването на бюджетния недостиг, само че това също следва на диалога “, разяснява Желязков.

Според него отиването на предварителни избори следващата година ще ни изправи пред същото състояние, в което сме и сега, само че и на фона на идния локален избор. По думите му нова предизборна акция
ще е отдадена на лозунга „ кой е отговорен “.
„ Разговорът ще мине през това какво ще се поддържа и това ще е тематиката, която във вторник може би ще даде лицето на идващите диалози, тъй като до момента слушахме какво няма да се поддържа. Топката е в полето и на президента, и на парламентарните групи “, уточни той.

По думите му сега сме в режим на президентска република и държавно управление, което не може да бъде свалено от Народното събрание
и това илюстрира разочарованието на хората.
„ Конституционните модели се трансформират през 3-4 десетилетия, тъй че някой ще каже, че е пристигнало време нашата Конституция да бъде изменена и по тези въпроси не би трябвало да се крием “, означи Желязков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР