Желязков продължава да гние в истанбулски затвор и да се

...
Желязков продължава да гние в истанбулски затвор и да се
Коментари Харесай

Черни Облаци Надвиснаха Над Митьо Очите! Грози Го Доживотен Затвор

Желязков продължава да гние в истанбулски затвор и да се моли посредством юристите си в дипломатическата ни задача час по-скоро да бъде да бъде есктрадиран у нас след залавянето му като предводител на проведена незаконна група на 1 август м.г. Засега безрезултатно, само че има пояснение.

„ Документите на турското министерство на правораздаването са направени и няма спънка Очите да бъде върнат с полет до София, както беше планувано последно за 4 януари 2019 година, повода за отлагането е по гледище на нашата страна. Тя е прекомерно сериозна ”, споделя източник на бургаското издание " Флагман ".

Към момента в столицата текат разпити на надеждни очевидци по две неразкрити, съзнателно потулени в годините убийства, за които е имало съображение да се смята, че са свързани с Очите.

Първото е разстрелът на Георги Сивков пред бургаския бар „ Жега ” от октомври 2000 година Скоро по него ще изтече 20-годишният давностен период за формиране на наказателно гонене. През 2001 година по това закононарушение бе повдигнато обвиняване за извършителство против близкия до Очите Йордан Дросев-Черния, който обаче преди да бъде притеглен в качеството му на обвинен, умря от скоротечна левкемия в пандиза, където изтърпяваше присъда по друго закононарушение.

Сивков бе считан за учредител на проведеното наркоразпространение в централната част на Бургас и в жк. " Меден рудник ", почнал построяването на мрежата още в средата на 90-те години на предишния век. Той бе отхвърлен от бизнеса, откакто направи опити да овладее Поморие и Несебър, където към този момент имаше ясно изразен главатар.

Второто нападение е от 13 юли 2005 година – двойното ликвидиране в Обзор, за което давностният период е 35 години.

Бомбеният атентат лиши живота на 2-годишната дъщеричка и на 28-годишната брачна половинка на някогашния спецполицай Рали Пенков, който по това време бе арендатор на плажа. След бруталната екзекуция са задържани двама от вътрешния кръг на Очите – Страхил Капелов и Николай Попов-Чайника. Те обаче получиха обвиняване за изнудването на Пенков, от който са желали 300 хиляди лв.. След бързо съглашение с прокуратурата двамата обвинени изтърпяха минимални присъди. С днешна дата, по информация на " Флагман ", Страхил Капелов живее в Испания, Чайника също не у нас.

„ Има очевидци, които са разпитани още веднъж и по двете каузи. Има такива, които са събрали сили и са проговорили, които са дали и доказателства, само че това е станало под изискване – Очите да не се връща у нас в интервала, до момента в който се приготвя читаво обвиняване за присъединяване му най-малко в едно от покушенията ”, споделя още източникът на " Флагман ".

Така сметките на боса от Несебър щели да се объркат. Предварителният проект на юристите му бил да се зачетат месеците арест в Турция, към които да се добави и задържането му известно време от спецпрокуратурата в София. И защото събраното дотук по отношение на миналогодишната спецакция по задържането на ОПГ-то му, било незадоволително за дълго оставане на топло, имало действителна заплаха Желязков небрежно да се прибере вкъщи и даже да провежда още веднъж освен нормалните си „ бизнес ” каузи, само че и да се включи сполучливо и в предизборната акция за наесен.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР