Желанието ни е, ако сработят мерките и успеем да постигнем

...
Желанието ни е, ако сработят мерките и успеем да постигнем
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: „Пирогов“ търси 80 санитари. Заплатата е 3000 лева, но никой не идва

Желанието ни е, в случай че сработят ограниченията и успеем да реализираме задържане на заболеваемостта, да се разхлабят. Целта е да посрещнем едни хубави празници. Данните демонстрират, че страните, които вкараха сходни ограничения, в този момент бележат спад. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Ефектът от тези ограничения се личи най-малко след 10 дни. Спирането на мрачната наклонност ще е триумф, уточни той.

Доц. Кунчев посочи, че задачата на управляващите е да се реализира баланс сред ограниченията, тъй че да запазят работните места на хората.

„ През пролетта съвсем нямахме вълна на COVID-19, за разлика от страните, които не започнаха никакви ограничения. Това, че няма да спрем епидемията е ясно на всички. Коронавирус е доста по-тежък от грипа “, безапелационен е доцент Кунчев.

По думите му един болен разболява още 30, в случай че не се съблюдава хигиена. Върху някои повърхности се задържа по-дълго, само че зависи от външните фактори. Ултравиолетовата светлина го убива за минути. Това е въздушно-капкова зараза и ние се заразяваме като приказваме с други хора.

Той разяснява мярката да се премине към отдалечено образование за децата у нас. „ Децата станаха много сериозен пропагандатор на COVID-19. Те придвижват болестта, за благополучие при тях болестта не протича тежко, в случай че нямат съпътстващи болести. Не може да губим по 200 индивида всеки ден и да не предприемем ограничения. Да сме в първите места по смъртност и да не създадем нищо, това би било закононарушение “, акцентира държавният здравен контрольор.

Според данните, три пъти и половина се е повишила смъртността спрямо минали години. „ Както и да е основан този вирус, това не оказва значение на оправянето ни с него. Пандемията сподели равнището на здравната система “.

„ Една промяна е мудна, скъпа и мъчителна. Докато всички политически сили не седнат и се схванат, ще теглим още от минусите на системата “, предвижда той. „ Страшно се уморихме. Моето работно време не пада под 13 часа. Губим по 190 индивида, по какъв начин да не реагираме? Ние оставаме на улицата. „ Пирогов “ търси 80 санитари. Заплатата е 3000 лв., само че никой не идва “, разкри доцент Кунчев.

„ Грипът към този момент е пристигнал. Но той е на такова равнище, че не е ясно изразен. Между вирусите има конкуренция. Така че изцяло евентуално е грипът да е по-слаб за сметка на по-силния COVID-19 “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР