Желанието на украинския президент Володимир Зеленски да продължи конфликта до

...
Желанието на украинския президент Володимир Зеленски да продължи конфликта до
Коментари Харесай

Фигаро: Желанието на Зеленски да се бори до победен край дразни САЩ

Желанието на украинския президент Володимир Зеленски да продължи спора до триумфален край нервира Съединени американски щати. Това мнение изрази политическият наблюдаващ на в.  " Фигаро " Рено Жирар в ефира на предаването Le Live, излъчено на уеб страницата на изданието, оповестява ТАСС.

„ Абсолютно допустимо е Съединените щати да желаят спокойно споразумяване на обстановката сред Русия и Украйна. Вашингтон сподели, че неуморното предпочитание на Зеленски да се бие надвит край предизвиква у него известно неспокойствие “, сподели Жирар.

" Това беше изключително явно по време на срещата на върха на НАТО, където Зеленски оказа несъразмерен напън върху американците да се съгласят с неговите възгледи - съвсем незабавното влизане на Украйна в алианса, което Вашингтон не искаше. Това раздразни Съединените щати ", сподели френският политически наблюдаващ.

„ Всичко може да се реши по дипломатически път, само че за американците е извънредно мъчно да извиват ръцете. По един или различен метод Зеленски опита и не съумя “, заключи журналистът.

По-рано американският политически коментатор Франклин Фоер написа в книгата си  The Last Politician („ Последният политик “), че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил нервиран от държанието на Зеленски на първата им среща във Вашингтон през септември 2021 година, напомня ТАСС. Стопанинът на Белия дом останал неудовлетворен от настойчивите претенции на Зеленски да одобри Украйна в НАТО и неговия „ неуместен разбор “ на настоящото положение на военния блок. Издателство " Penguin Random House " акцентира, че работата на Фоер се основава на „ невиждан достъп до тесния вътрешен кръг от съветници на Байдън, които го заобикалят от няколко десетилетия “.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР