Желанието да бъдем професионалисти и да вървим все нагоре определено

...
Желанието да бъдем професионалисти и да вървим все нагоре определено
Коментари Харесай

Как да балансираме между работата и личния живот

Желанието да бъдем експерти и да вървим все нагоре несъмнено е позитивна линия. Но, както знаем, доста хубаво не е на хубаво. Затова би трябвало също толкоз добре да умеем да слагаме линия сред работата и персоналния си живот.

Когато едното вземе превес в всекидневието, другото неизбежно страда. Със сигурност не желаеме умишлено да си го предизвикваме , само че постоянно незабелязано се увличаме в желанието да бъдем по-добри на работното място. Тогава идва ред за незабавни ограничения.

 Снимка 342008

Навреме

Най-доброто, което може да създадем за поддържане на салдото в живота си, е да не си разрешаваме да носим работата вкъщи. Концентрацията и умеенето да приоритизираме и приключваме в период дилемите си ще ни помогне да сложим границата и след работно време да може да се отдадем само за фамилията и приятни занимания.

Дори да няма по какъв начин да си занесем дилемите вкъщи, мисълта, че изоставаме и не се оправяме задоволително добре, няма да ни разреши да си починем ползотворно . А по-късно си подсигуряваме още ниски триумфи и влизаме в един обаян кръг.

Извън линия

Светът няма да свърши, в случай че не си проверим служебния мейл през уикенда. Също по този начин технологиите са ни толкоз потребни, когато ги използваме, колкото и като не го вършим. Затова през почивните дни скролването в обществените мрежи не би трябвало да бъде приоритет. Особено с оправданието, че е " по работа ".

 Снимка 342018

" Не " си е " не "

Вероятно на доста от нас е мъчно да отхвърлят, когато шефът ни помоли да свършим нещо в допълнение . Може би към този момент имаме други, по-приятни проекти за уикенда. Но по какъв начин да му кажем, че са по-важни от плана, за който ни споделя в петък следобяд?

Много просто - в случай че не влиза в отговорностите ни и работното време, имаме цялостното право да не се съгласяваме . Когато се пречупим един път, нищо чудно това да стане нормална процедура. И по този начин салдото ни става изцяло неосъществим.

Искрено и персонално

Дори да намираме време за фамилията и приятелите си, в никакъв случай не би трябвало да забравяме, че ни би трябвало по малко и единствено за нас . Ако не можем да релаксираме на 100%, няма и по какъв начин да се отдаваме и да бъдем напълно продуктивни в специалността.

 Снимка 342009

Наясно с нещата

Трябва да се осведомени за опциите за работа от вкъщи или от споделено работно място. В днешно време множеството специалности, които изискват само компютър, разрешават да не бъдем непрекъснато в офиса.

Ако и шефовете ни са съгласни с тази опция и успеем да им потвърдим, че от това няма да изгубят, може да успеем да си издействаме повече часове надалеч от работното място . Но не и от отговорностите.

Но отново е нещо. Друг вид е да си намерим позиция с гъвкаво работно време или на смени. Но тогава ще се лишим от блаженството на уикенда.

 Снимка 342017

Планиране

То е значимо както за персоналния, по този начин и за професионалния ни свят. Ако имаме разграфени деня и седмицата си, стресът ще е по-малко и дилемите ще наподобяват някак по-поносими .

Важно е и да планираме от по-рано отпуските си. Няма нищо неприятно в това да използваме всички дни, които ни се поставят. А в случай че в този момент резервираме лятната си почивка, мисълта за мястото, което ни чака след няколко месеца, ще ни даде спомагателен тласък , написа Forbes.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР