Желаете да опростите живота си, да спестите малко пари, да

...
Желаете да опростите живота си, да спестите малко пари, да
Коментари Харесай

10 навика, които да вземем от баба си

Желаете да опростите живота си, да спестите малко пари, да повишите вашето здраве и да помогнете на планетата? Ако е по този начин, то тези тествани от баба ви привички са тъкмо за вас.

Някои от нас романтизират предишното, някои от нас го отхвърлят изцяло - само че по този начин или другояче, има някои мъдрости, добити от генерации, които не са наранени от консуматорството и лудото движение на цифровия свят. Да, приказваме за " ерата на баба ви. " Известна с благосъстоянието си на на практика решения, изчистен метод на живот и здрав разсъдък. А ето и някои от обичаните ни старешки привички, които са прекомерно скъпи, с цел да бъдат изгубени:

1. Разходка

Много от вас може би знаят това, само че за останалата част ще кажем, че е добре да помнят: ходенето е фантастично за тялото и душата! Ако имате опция да се разхождате, изпълнявайки вашите ежедневни задания, правете го. Ако живеете в регион, който изисква шофиране, възобновете традицията на баба си - разходка след вечеря. Ползите за здравето от единствено 40 минути вървене дневно са впечатляващи: от понижаване на риска от инсулт, диабет и рак на гърдата до подобряването на половия ви живот и спестяването на пари в салона. Винаги, когато имате опция да ходите пешком до някъде, възползвайте се.

2. Готвене

Разбира се, че то влиза в листата. Това е едно от главните правила в дома на баба ви. Дори и да се прибирате вкъщи късно от работа или не знаете по какъв начин се готви или редица други аргументи, ние ви предлагаме да дадете късмет на това предписание. Не е нужно да бъде трудоемко, по-евтино е, като цяло е по-здравословно (можете да контролирате съставките), може да е извънредно релаксиращо и прелестно, има по-добър усет, а това да поднесете на околните си нещо, сготвено от вас подарява вас - готвача - с надълбоко наслаждение.

3. Отглеждане на градина

И от това, което имаме поради може да е двор с цветя и зеленчуци, а може да е саксия с босилек на перваза на прозореца. Размерът няма значение, същността е в това да се грижите за нещо в почвата, да го отглеждате, до момента в който не е готово за отделяне, изяждане, изпиване на чай, употребявано като прясна фалшификация или сложено във ваза на масата. Междувременно ще спестите пари, наслаждавайки се на лечебно занимание, ще имате нещо естествено за изразходване, само че даже единствено да му се полюбувате е задоволително.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР