Желаещите да приютят бежанци трябва да се регистрират в специален

...
Желаещите да приютят бежанци трябва да се регистрират в специален
Коментари Харесай

Великобритания плаща 350 паунда месечно на приелите украински бежанци

Желаещите да приютят бежанци би трябвало да се записват в специфичен уебсайт

Англия ще заплаща по 350 паунда месечно на хората, които отварят вратите на домовете си за жители, бягащи от войната в Украйна. Раздаването им стартира през днешния ден.

Чрез специфичен уебсайт искащите да приютят бежанци би трябвало да се записват и да потвърдят другарство с украинците. До момента Англия е приела едвам 3 000 от тях. Около 40 огромни компании желаят да станат генерални спонсори на украински жители, искащи да отидат на Острова.

Генератори ще тръгнат още през днешния ден към Украйна, с цел да захранят лечебните заведения, останали без електричество в Украйна, а английската страна ще одобри деца, заболели от рак, останали без опция за лекуване.

Премиерът Борис Джонсън пък започва серия от срещи, с цел да разиска отбраната им от вероятно съветско нахлуване. Един от английските туроператори от своя страна анулира чартъртните полети до Полша и България.

У нас, предходната седмица държавното управление разгласи, че по 40 лева дневно ще получат хотели и места за настаняване, решили да приютят бежанци от Украйна. Средства обаче ще могат да получават единствено притежатели на категоризирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател и единствено с доказване на разноските. Без никаква помощ от страната остават елементарните жители, решили да дадат заслон на украинци в неволя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР