Жега в цяла Европа, през уикенда също се очакват температури

...
Жега в цяла Европа, през уикенда също се очакват температури
Коментари Харесай

Жега в цяла Европа, през уикенда също се очакват температури около 30 градуса


Жега в цяла Европа, през уикенда също се чакат температури към 30 градуса. В Германия температурите се покачиха до 30 градуса по Целзий и хората побързаха да се възползват от хубавото време. Заради горещините хиляди поданици на столицата Берлин извършиха зелените площи, отидоха на плаж на езерата в парковете или подкараха лодки по река Шпрее.

И в случай че великодушното слънце радва градските поданици, то земеделските производители са мощно обезпокоени, написа bTV.

Според прогнозите на немските метеоролози цялото лято ще бъде горещо и изсъхнало, което крие съществени опасности за реколтата.

В неделя ще пристигна по-хладен въздух и до вторник още веднъж ни чакат превалявания. Това сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев.

Валежите ще са по-интензивни в Западна и Централна България. По Черноморието ще има доста слънце, температурите там ще са към 22°. Толкова е и температурата на морската вода сега.

На Балканите към момента е хладно и дъждовно под въздействието на антициклон. В същото време в Берлин, Мадрид и даже в Лондон се обрисува много топло време.

12 дни остават до астрономическото лято – тази година то настава на 21 юни в 17:57 ч.

Проф. Рачев посочи, че тези дни за първи път температурите на обособени места са достигнали до 30° – температури, които са присъщи за края на май нормално.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР