Жега, която се редува с бури и захлаждане. Как да

...
Жега, която се редува с бури и захлаждане. Как да
Коментари Харесай

Топ кардиолог разкрива как да се предпазим от промените на времето

Жега, която се редува с стихии и захлаждане. Как да се предпазим от огромните температурни амплитуди и каква би трябвало да е грижата за сърцето през лятото. Това разяснява в студиото на „ Събуди се ” по Нова тв един от най-хубавите кардиолози у нас проф. лекар Иво Петров.

„ Промяната на времето е един стресов, рисков фактор за нашия организъм. Има голям брой изследвания, които потвърждават, че внезапните климатични промени въздействат отрицателно на сърдечно-съдовата система и усилват острата заболеваемост от мозъчен инсулт и инфаркт. Хората, които са предразположени към подобен вид болести са и податливи на внезапните климатични промени ”, разяснява професорът.

``
реклама

Съществуват способи, посредством които бихме могли да се предпазим, при внезапни температурни амплитуди. Съветите, които лекарите най-често дават при информация за смяна на времето, е да увеличим приема на течности, както и да се предпазваме, в случай че страдаме от избрани болести.

„ Когато се чакат такива внезапни промени е желателно да се вземат превантивни ограничения. Хората, които са претърпели към този момент случай, диабетици и с високо кръвно би трябвало да се защищават и да пият повече течности ”, добави Иво Петров.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР