Жандармерия влезе в софийското село Световрачене, след като пуснаха под

...
Жандармерия влезе в софийското село Световрачене, след като пуснаха под
Коментари Харесай

Страх в Световрачене заради опасен рецидивист, жандармерията е в селото

Жандармерия влезе в софийското село Световрачене , откакто пуснаха под домакински арест Венцислав Дамянов, по прякор Венци Боксьора . Причината е всеобщият боязън на хората там. Дамянов е упрекнат в побои и закани с ликвидиране. Местните хора настояват, че рецидивистът в действителност не си стои вкъщи, а постоянно излиза на открито, показва.

Дамянов беше арестуван преди седмица. След ареста Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинявания. Едното - за закана с ликвидиране. Софийският градски съд обаче го пусна под д омашен арест.

„ Тази мярка не предстои на обжалване и митинг . Не мога да разясня самия акт на съда. Осъждан е 8 пъти за нанасяне на телесни повреди грабежи, изнудване, разпространяване на опиати ”, разяснява Деян Славов - зам.районен прокурор от СРП.

Въпреки наложената мярка , Венцислав Дамянов нарушавал домашния арест, настояват хора от Световрачене. По думите им те живеят в страх от възмездие. „ Предприети са дейности за известяван на началника на Второ районно, където е адресът на лицето, с цел да бъде прецизно наблюдаван ”, съобщи  Деян Савов.

Жандармерията, както и екипи на КАТ, ще останат в Световрачане и през идващите дни . Засилено полицейско наличие има и в село Войнеговци и в Нови Искър. Целта на всичко това – да се респектира престъпният контингент, а жителите да са спокойни. През целия ден служителите на реда спираха за инспекции съвсем всеки автомобил. Проверяваха се документите на транспортните средства, на водачите и пасажерите.

Засиленото полицейско наличие съответно в Световрачане след стартирането на Венцислав Дамянов под домакински арест , от управлението на столичната полицията обясниха по този начин: „ Единственото нещо, което е общо, е това, че във вашата медия излезе терзание от жителите, че има някакъв боязън от избрани лица в този регион. Конкретно с лицето, което цитирате, няма нищо общо, същият си е с мярка домакински арест ”, съобщи Георги Алексиев.

Назначена е инспекция, която би трябвало да откри дали фактически Венцислав Дамянов е нарушавал мярката си за неотклонение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР