Жандармерия, екоинспектори и общински служители са започнали проверки в 4

...
Жандармерия, екоинспектори и общински служители са започнали проверки в 4
Коментари Харесай

Жандармерия влезе в ТЕЦ-ове на Ковачки

Жандармерия, екоинспектори и общински чиновници са почнали инспекции в 4 ТЕЦ-а, свързани с предприемача Христо Ковачки. Проверяват се топлофикациите в Перник и Сливен, както и ТЕЦ-овете Бобов дол и Брикел. По-рано през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на екоминистъра Нено Димов да извърши незабавна инспекция за изгаряне на битови боклуци от топлофикационните сдружения, заяви пресцентърът на държавното обвиняване. Поводът е постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната.

Цацаров желае инспекцията да е в " Топлофикация " в Перник ", Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", " Топлофикация " в Сливен и Топлоелектрическа централа " Брикел " и Министерство на околната среда и водите да откри дали те имат разрешителни за предпазване и горене на отпадък, дали типът и количеството на съхраняваните за горене боклуци подхождат на притежаваната документи, има ли замърсяване на околната среда при изгарянето, в това число посредством измервания и проби на място, както и дали има заплаха за здравето на хората.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи, че от прокуратурата чакат до края на работния ден (вчера-б.р.) от Министерство на околната среда и водите да уведомят за резултатите от своята част от инспекцията. Главният прокурор е указал на министъра на вътрешните работи оказване на подпомагане на органите на Министерство на околната среда и водите при осъществяването на инспекция на място и определил период от един месец за осъществяване на предоставената инспекция.

Ден по-рано Министерство на околната среда и водите и общината демонстрираха цялостно изтощение да открият кой обгазява Перник всяка вечер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР