Жан-Клод Юнкер Стремежът на Каталуня към независимост е бедствие, срещу

...
Жан-Клод Юнкер Стремежът на Каталуня към независимост е бедствие, срещу
Коментари Харесай

Юнкер обяви, че ЕС ще се бори срещу бедствието стремеж на Каталуня за независимост


Жан-Клод Юнкер

Стремежът на Каталуня към самостоятелност е " злополучие ", против което Европейският съюз ще се бори, с цел да поддържа единството на Испания, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в изявление за испанския вестник " Паис ", представено от международните медии в неделя.

" Каталуня е голяма грижа ", добавя той.

" Не ми харесва обстановката, която провокира тя. Това е злополучие в няколко връзки. То нагнети политическата конюнктура, разпокъса испанското и каталунското общество, аргументи проблеми в фамилии, сред другари. Тъжно е ", съобщи Юнкер.

Той изпрати обръщение до някогашния каталунски министър председател Карлес Пучдемон, който избяга в Белгия, че поддръжниците на отцепването на Каталуня от Испания " не би трябвало да подценяват необятната поддръжка, която има (испанският министър-председател) Мариано Рахой в Европа ".

" Аз поддържам Европа на районите, уважаването на тяхната еднаквост, това, което ги прави разнообразни ", сподели още ръководителят на Евросъюза. това съгласно него обаче " не значи, че ще поддържаме тези райони във всичките им случки, които от време на време са голяма неточност, а още повече, в случай че някой едностранно разгласи самостоятелност въз основа на референдум, лишен от гаранции ".

Според него държавните управления на Испания и на Каталуня могат да спорят за степента на самоуправлението на самостоятелния район, само че Европа е клуб на страни. " И не мога да приема районите да вървят срещу страните. Особено когато са отвън закона ", сподели Юнкер.

Според него, районните избори в Каталуня през декември " могат и би трябвало да подобрят " обстановката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР