Жан дю Бари: Фаворитката на краля“, филм на режисьора и

...
Жан дю Бари: Фаворитката на краля“, филм на режисьора и
Коментари Харесай

На Киномания: Жан дю Бари“ с Джони Деп, „Наполеон“ на Ридли Скот и „Догман“ на Люк Бесон

„ Жан дю Бари: Фаворитката на краля “, филм на режисьора и сценарист Майуен Льо Беско, с присъединяване на Джони Деп ще има премиера на 18 ноември, на „ Киномания “, оповестяват уредниците на фестивала от НДК.

Продукцията споделя за срещата сред френския крал Луи XV и млада жена от работническата класа, надхвърлила упованията на заобикалящите я сплетничещи благородници. Освен Деп, който за първи път играе на френски език, в функциите на Жана Воберние и персонажите от двора на краля се превъплъщават самата Майуен и именити френски артисти като Бенжамен Лаверн, Мелвил Пупо, Пиер Ришар и Паскал Грегори.

На 19 ноември, още веднъж в зала 1, още веднъж ще звучи френска тирада, този път в „ Чист шанс “, 50-ият филм на Уди Алън като режисьор. След „ Всеки споделя „ Обичам те “ и „ Полунощ в Париж “, Алън се връща във френската столица, с цел да снима история за ролята на шанса и случайността. „ Чист шанс “ е роман за Фани и Жан, привидно идеална фамилна двойка, чийто живот поема в непредвидена посока, откакто Фани среща някогашен съученик. Следва невярност и преднамерено закононарушение.

На 25 ноември в зала 1 е прожекцията на „ Наполеон “ на Ридли Скот. Биографичен филм, в който Хоакин Финикс и Ванеса Кърби се вживяват в комплицираните връзки сред Наполеон и императрица Жозефина, а Ридли Скот предлага своя прочит на бързото, безмилостно нанагорнище към властта на една от най-разпознаваемите персони от международната история.

На 26 ноември е прожекцията на „ Догман “, определян като най-хубавия филм на Люк Бесон от години насам. Кейлъб Ландри Джоунс влиза в ролята на млад мъж, белязан от тираничния си татко, който обаче намира избавление в любовта на армията от кучета, за които се грижи. Това е приказен, безумен филм с грандиозни образни резултати, бързи екшън подиуми и извънредно въздействаща музика, описват от „ Киномания “. 

Откриването на „ Киномания “ е с „ Уроците на Блага “ – на 16 ноември, в зала 1 на НДК, напомня Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР